Η σωματική δραστηριότητα φαίνεται πως βοηθά ανθρώπους με λέμφωμα.

Το εύρημα έρχεται από έρευνα της Mayo Clinic σε σχεδόν 4.100 ανθρώπους με λέμφωμα.

Η Dr. Priyanka Pophali, δήλωσε ότι οι γιατροί συνιστούν την άσκηση σε όλους τους επιζώντες από καρκίνο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά δεν γνώριζαν αν αυτή θα είχε επίδραση στην επιβίωση ασθενών με λέμφωμα.

Πρόσθεσε ότι τα ευρήματα δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην επιβίωση ασθενών με λέμφωμα.

Με ερωτηματολόγια, οι ερευνητές παρακολούθησαν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας πριν τη διάγνωση καρκίνου μέχρι 3 χρόνια αργότερα.

Άνθρωποι των οποίων η φυσική δραστηριότητα ήταν μεγαλύτερη από το φυσιολογικό πριν τη διάγνωση, ήταν λιγότερο πιθανό να έχουν πεθάνει από λέμφωμα ή άλλα αίτια σε σχέση με όσους ήταν λιγότερο ενεργοί.

Άνθρωποι που αύξησαν το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας μετά τη διάγνωση με λέμφωμα ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να έχουν πεθάνει στο διάστημα των 3 ετών σε σχέση με όσους δεν είχαν αυξήσει το επίπεδο.

Ωστόσο, η έρευνα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι περισσότερη άσκηση πράγματι οδηγούσε σε μείωση του κινδύνου θνησιμότητας.

Άνθρωποι των οποίων η φυσική δραστηριότητα μειώθηκε μετά τη διάγνωση είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου από λέμφωμα και άλλα αίτια σε σχέση με όσους δεν είχαν αλλάξει το επίπεδο άσκησης.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η νέα έρευνα δείχνει όφελος όσον αφορά την επιβίωση σε ασθενείς που αυξάνουν το επίπεδο φυσικής δραστηριότητα.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Society of Hematology στην Ατλάντα.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;
Κάνναβη και θεραπευτικές τεχνικές στον χρόνιο πόνο - Το επόμενο βήμα
Ενίσχυση της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας