Αποτελέσματα έρευνας του Centers for Disease Control and Prevention δείχνουν ότι 291.000 έως 646.000 άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν από αναπνευστικές νόσους που σχετίζονται με τη γρίπη κάθε χρόνο. Οι υπολογισμοί, που δεν περιλαμβάνουν θανάτους από πανδημική γρίπη, είναι υψηλότεροι από όσο νομίζαμε προηγουμένως.

Η έρευνα έγινε σε 47 χώρες, από τις οποίες 33 ερευνήθηκαν για τουλάχιστον 4 χρόνια. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στατιστικά μοντέλα για να υπολογίσουν τον αριθμό θανάτων από αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονταν με τη γρίπη σε 185 χώρες. Πληροφορίες από 14 άλλες χώρες της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν για να επικυρωθούν οι υπολογισμοί.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, το μεγαλύτερο βάρος από θνησιμότητα λόγω γρίπης συμβαίνει στις πιο φτωχές περιοχές του κόσμου και σε ηλικιωμένους. Καθώς οι νέοι υπολογισμοί περιορίζονται σε θανάτους από αναπνευστικές παθήσεις που συνδέονται με τη γρίπη, πιθανόν υποεκτιμούν την πραγματική παγκόσμια επίδραση της εποχικής γρίπης που μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές σε ανθρώπους με άλλα προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθεια και διαβήτη.

Πηγές:
Centers for Disease Control and Prevention.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα