Με μια συγκινητική εκδήλωση, γεμάτη Τέχνη, ποίηση και ανθρωπιά, γιορτάστηκαν στις 14 Δεκεμβρίου στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας – ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ξενάγηση στην έκθεση “Face Forward”, η οποία υποστηρίζεται από το πρόγραμμα ΕSTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στη συνέχεια, στο αμφιθέατρο του μουσείου, η Πρόεδρος της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α. κα. Αθηνά Βαδαλούκα μίλησε για το επιστημονικό, εθελοντικό κι εκπαιδευτικό έργο της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.  Η κ. Έλλη Καρανίκα, Συντονίστρια Διευθύντρια Αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο της Κω, παρουσίασε την εργασία της με τίτλο «Διαχείριση του Πόνου σε Μετανάστες – Πρόσφυγες. Η εμπειρία της Κω». Προβλήθηκαν επίσης βίντεο από την φωτογραφική εργασία της Χριστίνας Βάζου με θέμα τα Ιατρεία Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν ποιήματα των Ελύτη, Σεφέρη, Μπομπ Ντύλαν και στίχοι ελληνικών δημοτικών τραγουδιών ανθολογημένοι από τον δημοσιογράφο Παντελή Μπουκάλα, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Διευθύντρια του ΕΜΣΤ κα. Κατερίνα Κοσκινά, ενώ την ξενάγηση στην έκθεση Face forward έκανε η επιμελήτρια κα. Μαρίνα Τσέκου και ο φωτογράφος Γιάννης Βασταρδής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν o Αρχιπρεσβύτερος π. Κτενίδης ως εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πρόεδροι και εκπρόσωποι επιστημονικών εταιρειών και ιδρυμάτων, το Διοικητικό Συμβούλιο, φίλοι και μέλη της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

Η εκδήλωση στο ΕΜΣΤ εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας