Η πλαστική χειρουργική αναμφισβήτητα έχει «χτυπηθεί» από την κρίση, αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να έχει μια δυναμική. Σε μια εποχή που δύσκολα περισσεύουν χρήματα για πολυτέλειες, η ομορφιά παραμένει ένας τομέας, στον οποίοι αρκετοί Έλληνες «επένδυσαν» και το 2017, ενίοτε και σε μια προσπάθεια να αισθανθούν καλύτερα, κυριολεκτικά με το υστέρημά τους.

Στην εκπνοή του χρόνου ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μας λέει τι ήταν αυτό που προτιμήθηκε περισσότερο τη χρονιά που τελειώνει

Κρυολιπόλυση, ραδιοσυχνότητες

Είναι δύο σύγχρονοι τρόποι μη χειρουργικής αντιμετώπισης του περιττού λίπους. Περιορίζουν τα «ψωμάκια» και τις τοπικές εναποθέσεις λίπους σε περιοχές όπως στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των μηρών, στην κοιλιά ή στα πλάγια της μέσης

Αυξητική στήθους

Το μεγάλο στήθος παραμένει ένα ζητούμενο για τις γυναίκες. Εφαρμόζονται ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς, με χαρακτηριστικά τη μεγαλύτερη σταθερότητα και την αντοχή τους, που δίνουν πιο φυσικό σχήμα στον μαστό

Μεσοθεραπεία PRP για τα μαλλιά 

Νέα, πρωτοποριακή, ασφαλής θεραπεία, που δίνει λύση στο πρόβλημα της απώλειας μαλλιών. Χρησιμοποιώντας το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικούς παράγοντες, γίνονται εγχύσεις στα σημεία που παρατηρείται αραίωση

Micro botox στις ρυτίδες του λαιμού

Η έκπληξη της χρονιάς! Αυτή η νέα χρήση του botox μπορεί να εφαρμοστεί - πέρα από το μέτωπο και τα μάτια - και στο πολύ δύσκολο σημείο του λαιμού. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του ήδη γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική, που ακολουθεί ο γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα, με πολλές μικρές εγχύσεις, τοποθετείται το υλικό επιφανειακά στον μυ.

«Το 2017 ήταν μια χρονιά όπου αρκετές γυναίκες, αλλά και αρκετοί άνδρες έκαναν κάποιου είδους makeover, για να βελτιώσουν κάτι που τους ενοχλούσε στην εμφάνισή τους», εξηγεί ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

«Οι νέες τάσεις δεν επιβάλλουν ακρότητες, αλλά όσο γίνεται πιο φυσικό αποτέλεσμα και, ευτυχώς, τα νέα υλικά, στα χέρια των έμπειρων γιατρών, δίνουν φίνα αποτελέσματα, χωρίς να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά και χωρίς να παραμορφώνουν».

Όσο για τις νέες τάσεις της χρονιάς που έρχεται, ο ειδικός επισημαίνει ότι οι μόδες αλλάζουν, μεν, και σίγουρα θα δούμε νέα υλικά και νέες μεθόδους ενδεχομένως, αλλά κάποια πράγματα παραμένουν σταθερές αξίες στον χρόνο, μιας και αποτελούν πάγια αιτήματα των γυναικών κυρίως. Για παράδειγμα ένας πιο σφριγηλός λαιμός, που δεν προδίδει, πλέον, την ηλικία, ένα «ζουμερό» στόμα ή τα «ψωμάκια», που μπορεί να αλλοιώνουν την εικόνα ενός, κατά τα άλλα, ωραίου σώματος.

Σε μια άλλη αγορά τώρα, όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, το 2017 αναδείχτηκε ανεπίσημα ως το έτος για τα χυμώδη χείλη - τάση που, ως φαίνεται, θα εξακολουθήσει και το 2018.

Η Αμερικανική Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ASAPS) προβλέπει, πάντως, ότι θα δούμε και ορισμένες επεμβάσεις, που δεν τις έχουμε ξαναδεί το ερχόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κάνουν λόγο για μείωση μαστών χωρίς νυστέρι, με τη βοήθεια laser. Μάλιστα έχουν «βαφτίσει» τη μέθοδο “The Laser Bra Lift” και λένε ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τις παραδοσιακές μειώσεις μαστών των προηγούμενων ετών.

«Ουσιαστικά είναι ένα “εσωτερικό σουτιέν”, χωρίς ξένο υλικό», όπως εξήγησε ο πλαστικός χειρουργός Grant Stevens.

«Διαπιστώσαμε ότι το laser επηρεάζει τον ιστό του μαστού, προσδίδοντάς του βελτιωμένη ελαστικότητα και ομαλότητα. Αντί να αφαιρεί και να απορρίπτει την περίσσεια του δέρματος από το στήθος, το “Laser Bra Lift” αφήνει το δέρμα άθικτο με το laser C02, δημιουργώντας, έτσι, ένα “εσωτερικό σουτιέν”».

Άλλη μέθοδος θα αφορά στα μάτια με τη χρήση νέων fillers για τις «σακούλες», ενώ άνοδος αναμένεται και στην πλαστική κόλπου. Τέλος ορισμένοι πλαστικοί χειρουργοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δούμε και τον αντικαταστάτη του botox, δηλαδή ένα νέο ενέσιμο υλικό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο