Νέα έρευνα έδειξε ότι τα σακχαρούχα ροφήματα οδηγούν σε φτωχότερη μνήμη.

Σύμφωνα με έρευνες που δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Alzheimer's & Dementia και Stroke, άνθρωποι που κατανάλωναν σακχαρούχα ροφήματα, όπως αναψυκτικά και φρουτοχυμούς, ήταν πιο πιθανό να έχουν ασθενέστερη μνήμη και άνθρωποι που κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης καθημερινά είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και να εμφανίσουν άνοια σε σύγκριση με όσους δεν κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης.

Ο Matthew Pase εξήγησε ότι τα ευρήματα δείχνουν σχέση μεταξύ της υψηλότερης πρόσληψης σακχαρούχων αναψυκτικών και της ατροφίας του εγκεφάλου, περιλαμβανομένων του χαμηλότερου μεγέθους του εγκεφάλου και φτωχότερης μνήμης.

Ανακάλυψε επίσης ότι άνθρωποι που κατανάλωναν αναψυκτικά διαίτης καθημερινά είχαν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο και άνοια.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν μετά από έρευνα σε 4.000 συμμετέχοντες άνω των 30 ετών.

Χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να αποδειχτεί η σχέση μεταξύ αυτών των ροφημάτων και της φτωχότερης μνήμης.

Πηγές: Alzheimer's & Dementia και Stroke,