Να και μία είδηση που μας εξέπληξε. Γυναίκα  από την Αριζόνα των ΗΠΑ, μητέρα επτά παιδιών, έπεσε για ύπνο νιώθοντας κάτι που περιέγραψε ως τρομακτικό πονοκέφαλο, και όταν ξύπνησε, η αριστερή πλευρά του σώματός της ήταν μουδιασμένη. Έτρεξε στο νοσοκομείο, και οι γιατροί την διέγνωσαν άμεσα με αφασία, έλλειψη δηλαδή λόγου, που τυπικά προκαλείται μετά από εγκεφαλική βλάβη ή εγκεφαλικό.

Μετά από λίγη ώρα, η γυναίκα κατάφερε να μιλήσει, χωρίς να λέει τυχαίες λέξεις, αλλά κάτι δεν πήγαινε καλά. Η γυναίκα, που είχε μεγαλώσει στα νότια της Αμερικής, στην Οκλαχόμα, μιλούσε με βρετανική προφορά. Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο ψυχιατρικό τμήμα, και μετά από εξετάσεις διαγνώστηκε με ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο, το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς. Είναι τόσο σπάνιο, που από το 1907, έχουν καταγραφεί μόλις 60 περιστατικά.

Αυτό συνέβη τον Μάιο του 2015, και η κανονική προφορά της γυναίκας δεν έχει επανέλθει ακόμα. Αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά που της συνέβη. Όπως περίγραψε στις αρχές, έχει μιλήσει με ιρλανδική, αλλά και αυστραλιανή προφορά, αλλά σύντομα η κανονική της προφορά επέστρεφε. Οι γιατροί πιστεύουν ότι το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς της γυναίκας είναι παρενέργεια της ημιπληγικής ημικρανίας- μία πολύ σοβαρή μορφή πονοκεφάλου, που εμφανίζει συμπτώματα παρόμοια με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση ΕΟΠΥΥ με Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας
Πότε σταματούν να μεγαλώνουν τα πόδια
Δήλωση Γεωργιάδη κατά την είσοδό του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Υγείας