Το κοιλιακό λίπος μειώνει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να επιβιώσει από καρκίνο στους νεφρούς. Το ίδιο δεν ισχύει στους άντρες, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα περιέλαβε 77 γυναίκες και 145 άντρες με καρκίνο στους νεφρούς. Μισές από τις γυναίκες με υψηλά επίπεδα λίπους στην κοιλιά πέθαναν εντός 3,5 ετών από τη διάγνωση. Στο μεταξύ, περισσότερες από τις μισές γυναίκες με χαμηλές ποσότητες λίπους στην κοιλιά ήταν ακόμα εν ζωή μετά από 10 χρόνια.

Ερευνητές του Washington University School of Medicine στο St. Louis δεν ανακάλυψαν σχέση μεταξύ κοιλιακού λίπους και επιβίωσης από καρκίνο στους νεφρούς στους άντρες.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο καρκίνος στους νεφρούς εμφανίζεται και εξελίσσεται διαφορετικά στους άντρες και στις γυναίκες.

Ο Dr. Joseph Ippolito, δήλωσε ότι οι άντρες και οι γυναίκες έχουν πολύ διαφορετικό μεταβολισμό. Όγκος που μεγαλώνει στο σώμα ενός άντρα είναι σε διαφορετικό περιβάλλον σε σχέση με το σώμα της γυναίκας, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που οι καρκίνοι συμπεριφέρονται διαφορετικά μεταξύ των φύλων.

Το επιπλέον βάρος είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο στους νεφρούς, αλλά δεν επηρεάζει απαραίτητα τις πιθανότητες επιβίωσης ενός ασθενούς. Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι η κατανομή του λίπους επηρεάζει τις πιθανότητες επιβίωσης της γυναίκας αλλά δεν αποδεικνύει αιτιατή σχέση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Radiology.

 

Πηγές:
Radiology.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna