Αν κάποιος καταναλώνει ένα αλκοολούχο ποτό την ημέρα μπορεί ενδεχομένως να ζήσει ένα χρόνο λιγότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Βρετανοί ερευνητές εξέτασαν τις συνήθειες 599.912 ανθρώπων σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ σε 19 χώρες, από το 1964 έως το 2010, και ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, μοιραίου ανευρύσματος, καρδιακής ανεπάρκειας και θνησιμότητας.

Ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση 100 έως 200 γραμμαρίων την εβδομάδα μειώνει το προσδόκιμο επιβίωσης ενός 40χρονου κατά 6 μήνες.

Δέκα ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα συνδέθηκαν με βραχύτερη ζωή κατά 1-2 χρόνια και 18 ποτά και άνω συνδέθηκαν με 4-5 χρόνια βραχύτερο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ένα ποτήρι κρασί πάνω από το όριο των 2 την εβδομάδα, αφαιρεί 15 λεπτά από τη ζωή του ανθρώπου.

Μεταξύ των 600,000 ανθρώπων που μελετήθηκαν, υπήρχαν 40.310 θάνατοι και 39.018 καρδιαγγειακά περιστατικά σε διάρκεια 12 μηνών.

Η Dr. Angela Wood, του University of Cambridge, δήλωσε ότι η έρευνα έδειξε ότι αν κάποιος ήδη πίνει αλκοόλ, η μικρότερη κατανάλωση μπορεί ενδεχομένως να τον βοηθήσει να ζήσει περισσότερο και να μειώσει τον κίνδυνο αρκετών καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Lancet.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δ. Παρασκευής: Τι δείχνει διεθνής μελέτη για την ασφάλεια των εμβολίων κατά της CoViD
ΣΦΕΕ: Εκδήλωση ''Ημέρα Καριέρας''
Υπάρχουν στην πραγματικότητα λειτουργικοί αλκοολικοί;