Δυο έως τρεις φορές την εβδομάδα άσκηση σε εβδομαδιαία βάση διατηρούσε ορισμένες αρτηρίες υγιείς, έδειξε έρευνα σε 100 ανθρώπους 60 περίπου ετών.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οποιοδήποτε είδος άσκησης μείωνε τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Ωστόσο, η σωστή ποσότητα άσκησης, τη σωστή περίοδο της ζωής θα μπορούσε να αναστρέψει τη γήρανση της καρδιάς και των αγγείων.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Physiology, εξέτασε το ιστορικό άσκησης των συμμετεχόντων και μέτρησε τη σκληρότητα των αρτηριών τους.

Οι Αμερικανοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι η άσκηση 2-3 φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της ζωής, για 30 λεπτά, οδήγησε σε πιο νεανικές αρτηρίες που τροφοδοτούν με αίμα το κεφάλι και τον λαιμό.

Ωστόσο, άνθρωποι που ασκούνταν 4-5 φορές την εβδομάδα είχαν πιο υγιείς μεγάλες κεντρικές αρτηρίες και αρτηρίες μεσαίου μεγέθους.

Η έρευνα δεν έλαβε υπόψη παράγοντες όπως η διατροφή, το κοινωνικό υπόβαθρο και η εκπαίδευση, στην ανάλυση, που θα είχαν επίδραση.

Ο ερευνητής Dr Benjamin Levine, του Institute for Exercise and Environmental Medicine στο Ντάλας, δήλωσε ότι η νέα έρευνα μας επιτρέπει να αναπτύξουμε προγράμματα άσκησης για να διατηρηθεί η καρδιά νεανική και να αναστραφεί ο χρόνος στις γηραιότερες καρδιές και αγγεία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
Κεθεά Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’
170η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στo Λαιμό Πρεσπών