Η υιοθέτηση ισορροπημένης, υψηλής ποιότητας διατροφής, μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου ενός ασθενούς με καρκίνο έως και κατά 65%, αναφέρει νέα έρευνα.

Ο Ashish Deshmukh, του University of Florida, δήλωσε ότι το εύρημα ότι η συνολική διατροφή, παρά συγκεκριμένα συστατικά, μπορεί να επηρεάσει την πρόγνωση ασθενών με καρκίνο προκάλεσε έκπληξη στους ερευνητές.

Η συνολική διατροφή, εξήγησε, ήταν μια που φάνηκε ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικές ουσίες, με μεγάλη ποικιλία φρούτων, λαχανικών, προϊόντων ολικής άλεσης, πρωτεϊνών και γαλακτοκομικών.

Οι ερευνητές εστίασαν στη διατροφή 1.200 ανθρώπων με καρκίνο οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για 17 χρόνια.

Έως τότε, μισοί από τους ασθενείς είχαν πεθάνει.

Ωστόσο, η ομάδα ανακάλυψε ότι όσοι είχαν καταναλώσει τις πιο θρεπτικές διατροφές γενικά είχαν 65% χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σχέση με όσους είχαν καταναλώσει τις χειρότερες.

Η έρευνα έδειξε σχέση αλλά δεν απέδειξε ότι είναι αιτιατή.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό JNCI Cancer Spectrum.

Πηγές: JNCI Cancer Spectrum.