Η Bayer Hellas υποστηρίζει το έργο της Ομάδας Αιγαίου και συγκεκριμένα τον 19ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 26 Μαΐου 2013.

Η δέσμευση της Bayer Hellas για αξιοποίηση του οράματός της ‘Επιστήμη για μία Καλύτερη Ζωή’ ‘έρχεται σε πλήρη αρμονία με τη δράση της Ομάδας Αιγαίου που φροντίζει, ώστε οι κάτοικοι των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και όχι μόνο.’ Κύριες δράσεις της Ομάδας, η οποία αποτελείται από εθελοντές γιατρούς αλλά και άλλους επαγγελματίες, είναι η παροχή δωρεάν ιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των νησιών από τους γιατρούς της, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με έργα υποδομής όπως βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές, γυμναστήρια, γήπεδα κ.λ.π

Κάθε χρόνο η Ομάδα Αιγαίου, με 11 φουσκωτά και το ασθενοφόρο σκάφος της Ομάδας ‘Μηνάς Ε.’ που είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής, επισκέπτεται μικρά ακριτικά νησιά και πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους.

Στο φετινό πρόγραμμα της Ομάδας Αιγαίου περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί: Σίκινος, Θηρασιά, Ανάφη, Αστυπάλαια, Αμοργός, Κουφονήσι και Δονούσα.

Ο Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Hellas, δήλωσε σχετικά: ‘Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που υποστηρίζουμε το σημαντικό έργο της Ομάδας Αιγαίου. Το πολυετές και σημαντικό έργο τους εκφράζει απόλυτα το όραμά μας για μία καλύτερη ζωή με αρωγό την επιστήμη.

Επίσης, η δράση αυτή έχει ένα μεγαλύτερο συμβολισμό για όλους εμάς, καθώς συμπίπτει με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 150 χρόνων της Bayer παγκοσμίως’.

Από την πλευρά της Ομάδας Αιγαίου, ο κ. Απόστολος Μπιλίρης δήλωσε: ‘Με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης αλλά και ιδιαίτερο ενθουσιασμό συνεχίζουμε για 19η συνεχόμενη χρονιά τη δράση μας στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Ευχαριστούμε την Bayer Hellas για την υποστήριξη του έργου μας. Η συμβολή και η παρουσία της εταιρείας διευκολύνει το ταξίδι μας και χαιρόμαστε πολύ που είναι κοντά μας».

H Ομάδα Αιγαίου συστάθηκε το 1995 από μία ομάδα εθελοντών ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών και μικρών νησιών. Χρόνο με τον χρόνο στην Ομάδα Αιγαίου προστέθηκαν και άλλα μέλη και πλέον αριθμεί περισσότερους από 60 εθελοντές, ιατρούς και άλλους επαγγελματίες.

Στο έργο της Ομάδας στα 19 χρόνια δράσης συγκαταλέγονται και:

  • Η Μονάδα αφαλάτωσης στη Σίκινο
  • 6 γήπεδα 5Χ5 σε Λειψούς, Πάτμο, Αστυπάλαια, Σίκινο, Φούρνους και Αγαθονήσι,
  • 1 πολυγήπεδο στους Φούρνους Ικαρίας
  • 15 παιδικές χαρές σε Λειψούς, Φούρνους, Σχοινούσα, Ψέριμο, Αγαθoνήσι, Αρκιούς, Δονούσα, Κουφονήσι, Καστελόριζο, Πάτμο και Σίκινο
  • 2 κλειστά γυμναστήρια στους Λειψούς και στο Κουφονήσι και 1 μίνι γυμναστήριο στη Δονούσα
  • Φίλτρο αντίστροφης όσμωσης νερού στη Θύμαινα, και στη συνέχεια το δίκτυο υδροδότησης του οικισμού Κεραμυδούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας