Χρονιά ορόσημο για την Bayer αποτελεί το 2013, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από την ίδρυσή της.

Στη διάρκεια αυτών των ετών, η Bayer παρέχει καινοτόμες λύσεις στον τομέα της υγείας, της φυτοπροστασίας και των υλικών υψηλής τεχνολογίας, πιστή στην αποστολή της ‘Επιστήμη για Μία Καλύτερη Ζωή’.

Στην Ελλάδα, τα προϊόντα της Bayer διατίθενται εδώ και 100 χρόνια, αρχικά μέσω αποκλειστικών αντιπροσώπων και διανομέων, ενώ από το 1955, η εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μέσω της θυγατρικής της, της Bayer Ελλάς, που εδρεύει στο Μαρούσι.

Η εταιρεία ξεκίνησε το 1863 στο Barmen, μία μικρή Γερμανική πόλη, με αρχικό σκοπό την κατασκευή και πώληση συνθετικών χρωστικών ουσιών. Με την πάροδο των χρόνων και μετά από συνεχείς ερευνητικές προσπάθειες, η γκάμα των προϊόντων της Bayer διευρύνθηκε με νεότερες χρωστικές ουσίες, με προϊόντα φυτοπροστασίας και με φαρμακευτικά σκευάσματα, όπως η ασπιρίνη, το ‘φάρμακο του αιώνα’, που ανακαλύφθηκε από τον Felix Hoffmann το 1899. Κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων η Bayer εξελίχθηκε σε παγκόσμιο οργανισμό με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και εκτενές ερευνητικό έργο στους τομείς Υγείας, Γεωργίας και Πολυμερών.

Ο Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος της Bayer Hellas, δήλωσε σχετικά: ‘Όλοι οι εργαζόμενοι στην Bayer Ελλάς αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμπλήρωση των 150 χρόνων προσφοράς στην ανθρωπότητα. Στην Ελλάδα επιλέξαμε να γιορτάσουμε αυτή τη σημαντική επέτειο, υποστηρίζοντας τον 19ο διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, συνεισφέροντας στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Η δήλωση αποστολής μας ‘Επιστήμη Για μία Καλύτερη Ζωή’ βρίσκεται σε συμφωνία με τις δράσεις της Ομάδας Αιγαίου, αφού και οι δύο προσπαθούμε για τη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων μας’.

Η Ομάδα Αιγαίου είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος οργανώνει κάθε χρόνο για 19 συνεχόμενες χρονιές το ‘Διάπλου του Αιγαίου’ ένα ευγενές και σπουδαίο πρόγραμμα παροχής δωρεάν ιατρικής φροντίδας σε κατοίκους μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου από εθελοντές γιατρούς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας