Με ένα πρωτότυπο διαδραστικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης η AstraZeneca Ελλάδας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό SOS Bάρης να εκπαιδευθούν μέσω θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η κυκλοφοριακή αγωγή.

Τα παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού που φιλοξενούνται στο χωριό συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» το οποίο είναι σχεδιασμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και συγκοινωνιολόγους και έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση των παιδιών για τις βασικές αρχές της Οδικής Ασφάλειας εστιάζοντας στην ασφαλή μετακίνησή τους ως πεζοί. Η εκπαίδευση των παιδιών επικεντρώθηκε στην κατανόηση των βασικών κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής μέσω βιωματικού παιχνιδιού, ενώ ο «Ιππότης Ευγένιος», η μασκότ του Ινστιτούτου, συνέβαλε με εύκολο και πρωτότυπο τρόπο να εφαρμόσουν τα παιδιά τους κανόνες οδικής ασφάλειας περπατώντας σε μια «φανταστική» πόλη!

Στο τέλος του προγράμματος τα παιδιά έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα, το βιβλίο «Γίνε Ιππότης της Οδικής Ασφάλειας», καθώς επίσης και δώρα από την AstraZeneca. Παράλληλα, η AstraZeneca δώρισε στα παιδιά και μικρά, αυτοσχέδια ξύλινα αυτοκινητάκια τα οποία δημιούργησαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της AstraZeneca.

Ο Κ. Jeroen Commissaris, Country President της AstraZeneca Ελλάδας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δώσαμε στα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS την ευκαιρία να εκπαιδευθούν στους κανόνες του κώδικα οδικής συμπεριφοράς, οι οποίοι θα αποτελέσουν βασικό εφόδιο για τη μελλοντική τους ζωή ως πεζοί αλλά και ως οδηγοί. Προτεραιότητά μας στην AstraZeneca είναι να προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που χρειάζονται την υποστήριξη μας με κάθε τρόπο.»

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο