Τα παιδιά ηλικίας 6 μηνών και άνω θα πρέπει να εμβολιάζονται κατά της εποχικής γρίπης. Δεν πρέπει να λαμβάνουν το ρινικό σπρέι, το οποίο δεν παρέχει επαρκή προστασία κατά του ιού, σύμφωνα με τις νέες συστάσεις της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

Έρευνα που διενεργήθηκε στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, έδειξε ότι η έκδοση ρινικού σπρέι κατά της γρίπης δεν προστατεύει τα παιδιά από ορισμένα στελέχη του ιού, τα οποία ήταν εξέχοντα κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων περιόδων.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι σε παιδιά ηλικίας 2 έως 17 ετών, που είχαν λάβει τη μορφή ρινικού σπρέι κατά της γρίπης, το εμβόλιο ήταν μόνο 3% αποτελεσματικό την περίοδο 2015 - 2016, έναντι 63% της ένεσης.

“Η νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο της γρίπης παρέχει σημαντικά καλύτερη προστασία σε σχέση με το ρινικό σπρέι”, σχολιάζουν οι ερευνητές, οι οποίοι εξέδωσαν σχετική δήλωση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics.

Θέλουμε - λένε - να παρέχεται στα παιδιά η καλύτερη δυνατή προστασία και οι πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο παραμένει η βέλτιστη διαθέσιμη μέθοδος για την πρόληψη της γρίπης.

Παθήσεις

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι πρέπει να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες για να εμβολιαστούν τα παιδιά με παθήσεις, όπως το άσθμα ή ο διαβήτης, τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τις επιπλοκές της γρίπης.

Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν ενθαρρύνονται επίσης να κάνουν το εμβόλιο. Οι έγκυες γυναίκες έχουν υψηλό κίνδυνο επιπλοκών από τη γρίπη και μπορούν να λαμβάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο της γρίπης σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είπαν οι ερευνητές.

Οι γιατροί θα πρέπει να αρχίσουν να προτείνουν τον εμβολιασμό στους ασθενείς τους το αργότερο τον Οκτώβριο.

Πηγές:
Fox News

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις