H Roche Hellas με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων του «Μπορούμε», έχει προσφέρει συνολικά μέχρι τώρα περισσότερες από 730 μερίδες φαγητού, οι οποίες διατέθηκαν για να καλύψουν ανάγκες οικογενειών και ατόμων από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει ενεργά από το 2013 στο Δίκτυο Διάσωσης και Προσφοράς Τροφίμων, που υλοποιεί η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Μπορούμε». Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο περιορισμός της σπατάλης τροφίμων και η αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς προς κοινωφελείς φορείς και τους ωφελουμένους τους.

Η Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων της Roche Hellas, κα Ξένια Καπόρη, δήλωσε σχετικά: «Η συνεισφορά στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης αποτελεί βασική μας δέσμευση και πεδίο προτεραιότητας, στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιούμε. Είμαστε ευτυχείς που, στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, έχουμε την ευκαιρία να στηρίξουμε το έργο της οργάνωσης «Μπορούμε». Θεωρούμε ότι, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή όπου πολλοί συνάνθρωποί μας ζουν σε συνθήκες διατροφικής ανασφάλειας, η διάσωση και η προσφορά φαγητού είναι αυτονόητη υποχρέωση όλων μας. Συνεχίζουμε, λοιπόν, τη συνεργασία μας με το Δίκτυο, ελπίζοντας ότι μέσα από αυτή θα μπορέσουμε να στηρίξουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους σε ανάγκη».

Ο κ. Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, Ιδρυτικό Μέλος του Μπορούμε ανέφερε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Roche Hellas και τους υπαλλήλους της για την ανταπόκριση και τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή τους στο έργο μας, με στόχο να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» και παράλληλα να αυξηθεί η επισιτιστική προσφορά σε κοινωφελείς φορείς στην Ελλάδα».

Ως αναγνώριση της συμμετοχής της στο Δίκτυο, η Roche Hellas έχει λάβει το ειδικό αυτοκόλλητο σήμα, το οποίο πιστοποιεί σε ετήσια βάση τη συμβολή της στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και στην καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα

Σχετικά με το «Μπορούμε»

Το Μπορούμε είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διάσωση και Προσφορά Τροφίμων», καθημερινά, διασώζει φαγητό και τρόφιμα από όλους τους πιθανούς δωρητές και το διαθέτει, μέσω κοινωφελών φορέων, στους ανθρώπους που βρίσκονται σε διατροφική ανασφάλεια. Με το πρόγραμμα «Είμαστε Οικογένεια» στηρίζει άμεσα, αξιοπρεπώς και με διαφάνεια τους συνανθρώπους μας με την μεγαλύτερη διατροφική ανάγκη. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μ. Κουκουράκης: Έρχονται ριζικές αλλαγές στην αντιμετώπιση του καρκίνου
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management