Δικαιώθηκαν δικαστικά οι καρδιοχειρουργοί του νοσοκομείου Παίδων 'Αγία Σοφία', οι οποίοι φέρονταν να διαπληκτίζονται πάνω από το χειρουργικό τραπέζι.

Αυτό επισημαίνει με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών εκδίκασε στις 4 Σεπτεμβρίου μήνυση καρδιοχειρουργού του νοσοκομείου εναντίον κυριακάτικης εφημερίδας για συκοφαντικό - όπως αναφέρει - άρθρο που είχε δημοσιεύσει στις 29 Οκτωβρίου 2011.

Στο δισέλιδο αυτό άρθρο, γινόταν λόγος για 'φάμπρικα εξαγωγής καρδιοπαθών παιδιών στο εξωτερικό', που είχαν στήσει οι 'καβγατζήδες επίορκοι παιδοκαρδιοχειρουργοί'.

Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά ότι οι γιατροί 'καβγάδιζαν στο προσκέφαλο ναρκωμένου παιδιού με πρόβλημα συγγενούς καρδιοπάθειας' και ότι ο καβγάς συνεχιζόταν ακόμη και όταν το παιδί άρχισε να συνέρχεται από τη νάρκωση, με αποτέλεσμα να μην χειρουργηθεί'.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάνθηκε πρωτοδίκως πως όσα δημοσιεύθηκαν αποτελούσαν όντως συκοφαντική δυσφήμιση, και μάλιστα με δόλο, και επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή στον δημοσιογράφο, τον διευθυντή και τον εκδότη της εφημερίδας.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση