Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, ανακοινώνει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και 'καλεί όλους τους συναδέλφους, για την πλήρη εφαρμογή και την περιφρούρηση της απόφασης μας.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 18/10/2013, η αγωνιστική κινητοποίηση του κλάδου των φυσικοθεραπευτών, στην οποία συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοι, ακόμα και από τα πιο απομακρυσμένα Περιφερειακά Τμήματα της χώρας. Ο αριθμός των συγκεντρωμένων φυσικοθεραπευτών στα γραφεία του Π.Σ.Φ. (Λ. Αλεξάνδρας 34) ξεπέρασε τους 1.200, οι οποίοι στη συνέχεια με πορεία κατευθύνθηκαν στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).

Στη μοναδικά μαζική συγκέντρωση, εκφράστηκε δυναμικά η κατηγορηματική αντίθεση του κλάδου:

  • στην περικοπή του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ
  • στα άνισα, άδικα και αντισυνταγματικά μέτρα του claw back και του rebate

Η παρουσία των τηλεοπτικών συνεργείων ήταν εξαιρετικά μεγάλη και δόθηκε η ευκαιρία τόσο στον Πρόεδρο όσο και στα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Φ., με συνεντεύξεις τους, να εξηγήσουν τα προβλήματα του κλάδου αναλυτικά.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στον αγώνα του κλάδου, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Αγαθοπούλου και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Σπύρος Χαλβατζής, καθώς και ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Κουτσουμπέλης και εκπρόσωποι των Πανελλήνιων Ενώσεων Συνταξιούχων.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα προβλήματα του κλάδου. Ωστόσο, όπως εκτιμά το Κ.Δ.Σ. δεν δόθηκαν δυστυχώς επαρκείς διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες να ικανοποιούν την συσσωρευμένη αγωνία και αγανάκτηση των φυσικοθεραπευτών.

Στις συναντήσεις αυτές έγιναν σαφή από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου τα εξής:

  • Οι αναφορές σε ποσά του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ για τη φυσικοθεραπεία, δεν εκφράζουν τις απόψεις της. Ο προϋπολογισμός θα κυμανθεί για το 2013 κοντά στα 70εκ €.
  • Με τον νέο προϋπολογισμό θα ισχύσει ένας κωδικός για κάθε πάροχο.
  • Εκφράστηκε η διαβεβαίωση συμμετοχής του κλάδου στις διαβουλεύσεις για τη διαμόρφωση του προϋπολογισμού για το 2014.
  • Υπήρξε δήλωση κατανόησης των αιτιάσεων του Π.Σ.Φ. και της μεγάλης ανησυχίας που διακατέχει τον κλάδο των φυσικοθεραπευτών ως προς την ισότιμη, δίκαιη και νόμιμη κατανομή των πόρων του προϋπολογισμού.
  • Εκφράστηκε η δέσμευση ότι μετά το πέρας των εσωτερικών διαβουλεύσεων του Υπουργείου Υγείας, για την κατανομή των κονδυλίων για το 2013 και την εφαρμογή του claw back σ’ αυτά, θα ενημερωθεί ο Π.Σ.Φ.
  • Έγινε θετική τοποθέτηση για την κατάργηση του άρθρου 7 του ΕΚΠΥ (co payment) από το 2014, χωρίς να δοθεί καμιά σχετική δέσμευση.
  • Επανακατατέθηκε το αίτημα για τη χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα, χωρίς να δοθεί κάποια απάντηση.

Ως εκ τούτου, ο κλάδος πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα για την προάσπιση των δίκαιων αιτημάτων του και αποφασίζει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες αναστολές των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ, με αρχή την Δευτέρα, 21/10, καλώντας όλους τους συναδέλφους για την εφαρμογή και την περιφρούρηση αυτής της απόφασης.

Το Κ.Δ.Σ. του Π.Σ.Φ. πιστεύει ότι με το αγωνιστικό παρών των μελών του, όπως εκφράστηκε σήμερα, θα μπορέσει να παλέψει με επιτυχία τις μάχες που έρχονται.'

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ