Τον κώδωνα του κινδύνου από την υποχρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων, κρούει η Ένωση Νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ κάνει λόγο για δραματική κατάσταση, η οποία προκαλείται από τη μείωση της δημόσιας δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων.  

Η συνολική μείωση που έχει υποστεί η δαπάνη τα τελευταία χρόνια είναι περίπου 45%.

Το 2009, ήταν 2,9 δισ. ευρώ. Το 2013 μειώθηκε στο 1,9 δισ., ενώ για το 2014 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας το ποσό των 1,6 δισ.

Οι γιατροί αναφέρουν ενδεικτικά την περίπτωση του νοσοκομείου 'Ευαγγελισμός', το οποίο χρειάζεται ήδη επιπλέον χρηματοδότηση 23,5 εκατομμυρίων ευρώ για λειτουργικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2013.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ υπογραμμίζει ότι 'τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για ελλείψεις, από τα πιο απλά υλικά μέχρι τα αντιδραστήρια και άλλα υλικά υψηλού κόστους, δυστυχώς δεν απέχουν από την πραγματικότητα'.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στρατηγική αυτονομία και επάρκεια φαρμάκων στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής
Στοχευμένο φάρμακο για τον καρκίνο επιτυγχάνει τον κύριο στόχο επιβίωσης σε κλινική δοκιμή στην Κίνα
Η καταστολή της όρεξης από τους αγωνιστές GLP-1 οφείλεται κυρίως σε κεντρικούς μηχανισμούς δράσης και όχι στην καθυστέρηση της γαστρικής κένωσης