Λαβή για αιχμηρή ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν οι αναφορές του προέδρου του ΕΟΦ κ. Δημήτρη Λιντζέρη ότι με την τροπολογία του υπουργείου Υγείας μειώνονται οι τιμές σε 100 εκτός πατέντας φάρμακα και τα γενόσημά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι 'αδιαφορώντας για τα καθημερινά φαινόμενα ανθρωπιστικής κρίσης στο χώρο της Υγείας, ο μακελάρης υπουργός  επέλεξε έναν φτηνό τρόπο για να συσκοτίσει τα πράγματα.

Η τροπολογία που πέρασε αφορά τις τιμές 100 μόνο φαρμάκων, όπως άλλωστε δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΦ  κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και όχι 6.000 με 12.000, όπως έλεγε ο κ. Γεωργιάδης στα τηλεπαράθυρα τις προηγούμενες μέρες.

Θεσμοθετεί τη διαπλοκή, από την στιγμή που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παίζει με τις τιμές των φαρμάκων...'.

Διευκρίνιση

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποχρέωσε τον πρόεδρο του ΕΟΦ να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

'Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε πόσα φάρμακα λήγει η πατέντα μετά το 2012, ο κ. Λιντζέρης απάντησε ότι σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ αυτά είναι 100, στα οποία η τιμή θα μειωθεί κατά 50% και στα γενόσημα αυτών κατά 65%.

Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν μειώνει τις τιμές μόνο αυτών των φαρμάκων, αλλά περιέχει και πολλές άλλες ρυθμίσεις που θα μειώσουν τη φαρμακευτική δαπάνη'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
19 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Οικογενειακού Ιατρού
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά