Νέα παραίτηση υπέβαλε την Πέμπτη στον υπουργό Υγείας η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ. Μένη Μαλλιώρη.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον κ. Γεωργιάδη και - σύμφωνα με πληροφορίες - η κ. Μαλλιώρη έχει ενημερώσει σχετικά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η αποπεμφθείσα πρόεδρος αναφέρει ότι προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της υφυπουργού Υγείας και πραγματοποιεί συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή, προκειμένου να εκθέσει εκ νέου τις θέσεις της.

Στο κείμενο της παραίτησης αναφέρονται τα εξής:

'Με δεδομένα τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και της απρόκλητης και αθέμιτης σε βάρος μου συμπεριφοράς της υφυπουργού κ. Μακρή, σχετικά με τον Οργανισμό που μου έχει ανατεθεί η διοίκηση, θεωρώ ότι η περαιτέρω παραμονή μου στον ΟΚΑΝΑ δεν έχει πλέον νόημα.

Στοιχειώδης προσωπική ευθιξία μού επιβάλλει να σάς υποβάλω εκ νέου την παραίτησή μου, παρά το γεγονός ότι δεν είχατε αποδεχτεί την από 4.11.2013 ομοία.

Εκείνο που προέχει είναι το συμφέρον του ΟΚΑΝΑ και των χιλιάδων θεραπευομένων απ΄ αυτόν και όχι οι προσωπικές αντιθέσεις της κ. υφυπουργού μ΄ εμένα.

Ομοίως, δεν επιθυμώ να δημιουργήσω πολιτική κρίση στην κυβέρνηση, αλλ΄ ούτε να διαταράξω τις σχέσεις σας με την υφυπουργό.

Δικαστήρια

Αυτονόητο είναι ότι τα όσα αναληθώς ισχυρίσθηκε και διέδωσε σε βάρος μου η κ. Μακρή, θα επιλυθούν από τα ποινικά και αστικά δικαστήρια της χώρας.

Κύριε υπουργέ,

Αποχωρώ από τον ΟΚΑΝΑ, του οποίου τους σκοπούς υπηρέτησα από 1997 - 1999 και από τον Μάρτιο του 2010 έως σήμερα, με το κεφάλι ψηλά και επιστρέφω στα καθηγητικά μου καθήκοντα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, χωρίς να παύσω ποτέ να ενδιαφέρομαι για την επίλυση του προβλήματος των ναρκωτικών που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Ευχαριστώ για την συνεργασία και την εμπιστοσύνη που με περιβάλλατε'.

Διαφθορά

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Εθνικό Συντονιστή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, κ. Ιωάννη Τέντε, στον οποίο έθεσε και το θέμα του ΟΚΑΝΑ.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια, ζήτησε τη συνάντηση για να ενημερώσει τον κ. Ιωάννη Τέντε, για τα θέματα που αφορούν στον ΟΚΑΝΑ, αλλά και για θέματα γενικότερης πολιτικής κατά της διαφθοράς στον τομέα της Υγείας.

Ο κ. Τέντες, υπεύθυνος εκ του αξιώματός του για επιτελικό χειρισμό αναλόγων υποθέσεων, υπέδειξε, εφόσον είναι ώριμη διοικητικά η υπόθεση του ΟΚΑΝΑ, να απευθυνθεί η υφυπουργός στον αρμόδιο για το οικονομικό έγκλημα και τη διαφθορά αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος και θα επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση