Στο κενό έπεσε μία ακόμη προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ να εκδιώξει γιατρούς με την κατηγορία της υπερσυνταγογράφησης.

Η Επιτροπή Αναστολών του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέρριψε σχετική καταγγελία της διοίκησης του Οργανισμού κατά 59 συμβεβλημένων γιατρών, στους οποίους, μάλιστα, είχε επιβάλει τετράμηνη διακοπή της συνεργασίας.

Η απόφαση της διοίκησης ακυρώθηκε από το δικαστήριο για λόγους νομιμότητας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες για μη τεκμηριωμένες καταγγελίες κατά γιατρών, σημειώνει το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Δε θα δεχτούμε - αναφέρει - άλλη αβάσιμη και αδικαιολόγητη διαπόμπευση του ιατρικού σώματος, αν δεν έχει προηγουμένως αποδειχθεί πλήρως συγκεκριμένη παράβαση των συμβατικών υποχρεώσεων των γιατρών μας.

Οι υπεύθυνοι του Συλλόγου υπογραμμίζουν ότι η πολιτική Υγείας ασκείται πλέον με 'ιατρομάχο τρόπο', οδηγώντας γιατρούς και ασθενείς σε ένα αδιέξοδο αστάθειας και ταλαιπωρίας.

Νομοσχέδιο

Για τις επερχόμενες αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ, ο ΙΣΑ σημειώνει ότι οι μονάδες του κλείνουν, οι γιατροί είναι επί μήνες απλήρωτοι, ενώ οι ασφαλισμένοι οδηγούνται σε ένα σύστημα χωρίς προσβασιμότητα και εμπιστοσύνη στον θεράποντα γιατρό.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλαβερή επίδραση της θερμικής καταπόνησης σε ζωτικά όργανα [μελέτη]
Τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Ποια δραστηριότητα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία φοιτητών [μελέτη]