Επιστολή διαμαρτυρίας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας έστειλε ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών, επισημαίνοντας ότι ‘οι πολιτικές για την υγεία στηρίζονται σε σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και όχι σε ευχολόγια και ανύπαρκτες θαυματουργές θεραπείες. Ο ινσουλινοεξαρτώμενος σακχαρώδης διαβήτης είναι χρόνια πάθηση και μη αναστρέψιμη βάσει ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών’.

Η επιστολή εστάλη με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Γρραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κοκκόρη σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή, σχετικά με το θέμα της ένταξης του ινσουλινοεξαρτώμενου διαβήτη τύπου 1 στον πίνακα των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων του ΚΕΠΑ.

Όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών (ΣΥΝΕΔ), ο Γεν. Γραμματέας χωρίς κανένα ενδοιασμό και βάσει των πληροφοριών που έχει από ‘συζητήσεις τραπεζιού’, δήλωσε ότι ο διαβήτης δεν μπορεί να θεωρηθεί μη αναστρέψιμη πάθηση, αφήνοντας βέβαια ανοιχτή την πόρτα για την επανεξέταση του θέματος σε ότι αφορά τον νεανικό διαβήτη.

Έτσι, ο ΣΥ.Ν.Ε.Δ κατήγγηλε τον γενικό γραμματέα για υποκριτικά δημοκρατική στάση, αφού ήδη ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία εδώ και μήνες είχε ζητήσει από τον κ. Κοκκόρη και την ειδική Επιστημονική Επιτροπή του υπουργείου, να ζητήσουν γνωμοδότηση από το ΚΕΣΥ, στο οποίο έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τη μελέτη των θεμάτων του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ο Σύλλογος Νέων Ελλήνων Διαβητικών διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, παράσταση διαμαρτυρίας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του, έξω από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Π. Κοκκόρη και καλεί κάθε πολίτη με νεανικό ινσουλινοεξαρτώμενο σακχαρώδη διαβήτη, κάθε γονιό παιδιού που έχει ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη να συμπαρασταθεί στο δίκαιο αγώνα του για να δοθεί οριστική λύση στο θέμα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna