Νέα παράταση της απεργίας τους – έως τις 7 Φεβρουαρίου – αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας – ενόψει των αλλαγών στον Οργανισμό – ενώ θα είναι ακόμη σε απεργία!
Πρόκειται για κινητοποίηση – ρεκόρ, καθώς ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου.

Στη γενική τους συνέλευση, οι γιατροί κατήγγειλαν για μία ακόμη φορά το υπουργείου Υγείας, για την προσχηματική επίκληση της δήθεν επιχειρούμενης 'μεταρρύθμισης'.

Αποκλειστικός σκοπός – σημειώνουν – είναι η απόλυση τουλάχιστον 2.500 γιατρών, μέσω των ρυθμίσεων και των απαξιωτικών αντικινήτρων που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ ως προς την ένταξη στο νέο φορέα.

Στη συνέλευση εκδηλώθηκε η αντίδραση στο νομοσχέδιο των περισσότερων πολιτικών σχηματισμών. Συγκεκριμένα:

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, βουλευτής και γιατρός κ. Π. Μελάς τάχθηκε κατά του νομοσχεδίου και κατά της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στην πρωτοβάθμια Υγεία.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής και γιατρός κ. Κων. Ζαχαριάς κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αλλά ως κόμμα είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, γιατρός κ. Χρ. Παπάζογλου κατήγγειλε το νομοσχέδιο, αλλά είναι υπέρ της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης γενικά.

Ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, γιατρός κ. Εμμ. Ζαχαριάδης κατήγγειλε γενικά το νομοσχέδιο χωρίς διευκρίνιση ως προς την αποκλειστική απασχόληση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αττικόν" για τις καταγγελίες του Γ. Καλλιάνου
Διεισδυτική μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος: Αναδρομική μελέτη στη Θεσσαλονίκη
Το Ενωτικό Κίνημα νοσοκομειακών γιατρών για τις καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου