Διαλυτικές τάσεις στον τομέα Υγείας της ΝΔ προκάλεσε το νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια φροντίδα, που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Σε μία επίδειξη έντονης αποδοκιμασίας προς το νομοθέτημα και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, οι προσκείμενοι στην κυβερνητική παράταξη γιατροί του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσαν την Παρασκευή παράταση της απεργίας τους επ΄ αόριστον.

Αυτό σημαίνει ότι το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) που θεσμοθετήθηκε και αναμένεται να λειτουργήσει σε έναν μήνα, θα βρει τους γιατρούς σε απεργία διαρκείας...

Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα έφεραν σε ρήξη και τους προσκείμενους στη ΝΔ Ιατρικούς Συλλόγους, με την κ. Ανεμοδουρά (Πειραιάς) να συμπλέκεται – φραστικά τουλάχιστον – με τον κ. Βλασταράκο (Πανελλήνιος).

Το πάλαι ποτέ αραγές κομματικό μέτωπο του κυβερνώντος κόμματος πνέει τα λοίσθια σε μία κρίσιμη περίοδο, η οποία περιλαμβάνει διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κάνει καμία προσπάθεια προσέγγισης, ενώ αναιμικές είναι οι προσπάθειες και στο εσωτερικό του κόμματος.

Διαρροές

Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να αξιοποιήσει τις διαφαινόμενες διαρροές...

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εταίρος έσπευσε να...συνετίσει τον υπουργό Υγείας πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, λέγοντάς του ότι πρέπει να αποσύρει τα περί απολύσεων στον ΕΟΠΥΥ.

Στα ιατρικά συνδικάτα υπάρχει πλέον μία διαρκής ζύμωση και αναζήτηση νέων συμμαχιών, η οποία είναι άγνωστο εάν θα οδηγήσει και σε αλλαγή του χάρτη.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο ΠΙΣ καλύπτει τις επικείμενες κινητοποιήσεις των εργαστηρίων λόγω clawback
169η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στην Ίο
ΒΙΑΝΕΞ: Η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πιστοποιείται για το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης στην Πάτρα από την TÜV HELLAS