Σε τροποποιητικές αλλαγές για βεβαιωμένες οφειλές προς το δημόσιο, αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι να δοθεί δυνατότητα συμψηφισμού, ιδιαίτερα σε φαρμακοποιούς – παρόχους του ΕΟΠΥΥ και να επιλυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν με τους οφειλέτες.

Τα παραπάνω ανέφερε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαρίας Διακάκη.

Στην ερώτησή της, η κ. Διακάκη έκανε λόγο για κατάφωρη ληστρική αντιμετώπιση των φαρμακοποιών.

Ο κ. Μαυραγάνης απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί η σχετική εντολή και εξετάζεται η αναθεώρηση της ρύθμισης που αφορά παρακρατήσεις λόγω οφειλών προς το δημόσιο.

Προβλήματα

Ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι υπήρξαν προβλήματα από την απόφαση της 27ης Δεκεμβρίου 2013, η οποία είχε εκδοθεί από τον γενικό γραμματέα Εσόδων, κ. Θεοχάρη και καθορίζονταν τα όρια των ποσοστών παρακράτησης για οφειλές προς το δημόσιο.

Για το λόγο αυτό – ανέφερε - υπάρχει η βούληση για αναθεώρηση του μέτρου, ιδίως για μικροοφειλέτες αλλά και σε ό,τι αφορά περιοδικές εισπράξεις στις οποίες εντάσσονται και οι φαρμακοποιοί του ΕΟΠΥΥ.

Η κ. Διακάκη τόνισε ότι οι οφειλές του δημοσίου από το 2011 προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ και πως έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης