Με μία 48ωρη προειδοποιητική απεργία, απαντούν οι φαρμακοποιοί στις αξιώσεις της τρόικας για πλήρες άνοιγμα της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) αποφάσισε την Τετάρτη να κλείσουν τα φαρμακεία την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο σώμα από τον πρόεδρο κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη και έγινε ομόφωνα αποδεκτή.

Την Τρίτη, οι φαρμακοποιοί συνεδριάζουν εκ νέου, προκειμένου να αξιολογήσουν τις εξελίξεις και να αποφασίσουν τη στάση που θα τηρήσουν.

Με δήλωσή του, ο κ. Θεοδοσιάδης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα.

Ευαγγέλιο

Ζήτησε να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη, θεωρώντας ότι βλάπτει την Δημόσια Υγεία και την ελληνική κοινωνία:

'Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι ανταγωνισμός και Υγεία είναι έννοιες ασύμβατες. Καταγγέλλουμε ότι η έκθεση δεν μπορεί να είναι 'ευαγγέλιο' για την κυβέρνηση, ούτε ένα νέο μνημόνιο – προϊόν, προκατασκευασμένο κατ΄ εντολή των μεγάλων συμφερόντων τα οποία προφανώς εξυπηρετεί', τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna