Σε θετική κατεύθυνση ήταν η συνάντηση που είχε την Τρίτη το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) με τον υπουργό Υγείας.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, σημειώνοντας ότι – σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη - οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα μάς βρίσκουν σε ένα πλαίσιο θετικό:

'Πιστεύουμε ότι θα υιοθετηθούν, προς την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βέβαια, σε κάθε περίπτωση, είμαστε επιφυλακτικοί, διότι απέναντί μας υπάρχει η τρόικα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εφησυχάζουμε ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις του υπουργείου Υγείας.

Θα εκτιμήσουμε τη στάση μας σε συνάρτηση και με την πορεία των διαπραγματεύσεων και με το αποτέλεσμα που αυτές θα έχουν.

Όσα ειπώθηκαν με τον υπουργό είναι προς θετική κατεύθυνση, αλλά πρέπει να επαναλάβω ότι το πρόβλημα του κλάδου δεν είναι πρόβλημα με τον υπουργό Υγείας.

Είναι πρόβλημα με την τρόικα'.

Εποικοδομητική

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι οι δύο πλευρές είχαν μία εποικοδομητική συζήτηση:

'Εξηγήσαμε τις θέσεις του υπουργείου Υγείας που γνώμονα έχουν πρώτον, την προστασία της δημόσιας υγείας και δεύτερον – δεν θα το κρύψω - κατανοούμε αιτήματα των φαρμακοποιών που αντιπροσωπεύσουν ως επί το πλείστον οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις μας προς την τρόικα θα γίνουν αποδεκτές, αποτελούν ούτως ή άλλως την εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης της κυβερνήσεως.

Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με αισιοδοξία'.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο αν τελικά δεν γίνουν δεκτές αυτές οι προτάσεις, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι πάντα υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια, αλλά πηγαίνουμε με αισιοδοξία.

Δ.Κ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Φάρμακα για την παχυσαρκία κατά καπνίσματος - αλκοόλ - νεφρικής νόσου - Αλτσχάιμερ - Πάρκινσον
20 Μαΐου 2024: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Σ. Νικολαρόπουλος: "Πόσο αξίζει η ζωή";