Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθούν αύριο τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι μετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 9/7/2014 τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, με τους υγειονομικούς να διαμαρτύρονται για απορρύθμιση της κοινωνίας, των εργασιακών σχέσεων και για κατάρρευση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε σχετική ανακοινωσή της, η Ομοσπονδια Ενωσεων Νοσοκομειακων Γιατρων Ελλαδος (ΟΕΝΓΕ) αναφερει ότι: «Η επίθεση κυβέρνησης και της τρόικας εναντίον των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της κοινωνίας συνεχίζεται και εντείνεται. Εκχωρούνται νευραλγικής σημασίας τομείς του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας περιουσίας (υγεία, παιδεία, δομές αυτοδιοίκησης, ενέργεια, νερό, λιμάνια, παραλίες κλπ) στο ιδιωτικό κερδοσκοπικό κεφάλαιο.

Μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε «απασχολούμενους» με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Έπειτα από την κατασκευή χιλιάδων "επίορκων υπαλλήλων", καθώς και «πλεονάζοντος προσωπικού», προσπαθούν τώρα με εργαλείο την "αξιολόγηση" να οδηγήσουν χιλιάδες ακόμα σε διαθεσιμότητα και απόλυση.

Κυβέρνηση και τρόικα προετοιμάζουν νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα με νέες μειώσεις των επικουρικών και των κύριων συντάξεων, δραματικές μειώσεις στο εφάπαξ και νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας.

Και καταλήγει σημειώνοντας πως «οι Νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 Ιουλίου και απαιτούν:

  • Χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας
  • Προσλήψεις γιατρών- μονιμοποίηση των γιατρών επί θητεία
  • Επαναφορά του Ιατρικού Μισθολογίου στα επίπεδα προ των περικοπών
  • Ασφαλές εφημεριακό πρότυπο.

Οι εργαζόμενοι

  • Ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης, τοποθετούνται και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 10.30.
  • Στη σχετική της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τονίζει πως «η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την "κατασκευή" νέων θυμάτων που θα παραδοθούν "στις ορέξεις" της τρόικας.
  • Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας.
  • Μεθοδεύει νέες Μισθολογικές Απώλειες, νέες Κινητικότητες – Διαθεσιμότητες – Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων.
  • Πάνω από 40.000 Υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην Αξιολόγηση «καρμανιόλα». Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών.
  • Στα πρώτα 10 Νοσοκομεία που μοιράστηκαν τα Φύλλα Αξιολόγησης επιστράφηκαν ως «απαράδεκτα» από το σύνολο των εργαζομένων.
  • Η κυβέρνηση υποθηκεύει το εργασιακό μας μέλλον και θίγει την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια».

Και καταλήγει σημειώνοντας πως δεν αντέχουν τα Νοσοκομεία 9.000 νέες απώλειες θέσεων εργασίας, υπολογίζοντας ότι από τους 60.000 υπηρετούντες, το 15% αυτών, δηλαδή 9.000 υγειονομικοί, θα χαρακτηριστούν ανεπαρκείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση