Στις 21/7/2014, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Γενική Συνέλευση του κλάδου των Διαγνωστικών Ιατρικών Κέντρων, όπου τα κύρια σημεία της εισήγησης που έγινε παμψηφεί αποδεκτή ήταν:

  1. Ο έλεγχος της συνταγογράφησης διαγνωστικών εξετάσεων είναι αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ.
  2. Επί της ανωτέρω αρχής, όποια εξέταση συνταγογραφείται και λαμβάνει την έγκριση του ΕΟΠΥΥ εκτελείται και ως εκ τούτου αποζημιώνεται στο σύνολο της.
  3. Μη αποδεχόμενος ο ΕΟΠΥΥ την ανάληψη των ευθυνών του για τον έλεγχο της συνταγογράφησης και της χρηστής εκτέλεσης του προϋπολογισμού δεν απομένει τίποτα άλλο από την καταγγελία της σύμβασης εκ μέρους μας.

Οπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, «το σύνολο των μελών μας που τοποθετήθηκαν δήλωσαν ότι εν μια νυκτί οι μονάδες τους κατέστησαν ζημιογόνες με το Claw Back και Rebate και η συνέχισή του για μια ακόμη χρονιά θα τους οδηγήσει στην οικονομική τους καταστροφή, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων τους, στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Συνεπώς δεν έχουν κανένα λόγο να επιθυμούν την διατήρηση μιας σύμβασης που το οικονομικό της αποτέλεσμα είναι εκ των προτέρων ζημιογόνο και καταστροφικό».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Γουργουλιάνης: Αφρικανική σκόνη, δυνητικοί κίνδυνοι, τρόποι προφύλαξης
Οδηγίες των πνευμονολόγων για προστασία από την αφρικανική σκόνη
Εμφυτεύσιμες μπαταρίες μπορούν να λειτουργούν με το οξυγόνο του οργανισμού!