Στα «κόκκινα» βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η Sandoz στη χώρα μας (το τμήμα της ελβετικής Novartis που έχει στο χαρτοφυλάκιό της τα γενόσημα φάρμακα), με αποτέλεσμα να διερευνά σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο ακόμη και να αποχωρήσει από τη χώρα.

Για το λόγο αυτό, η ελληνική θυγατρική βρίσκεται σε συζητήσεις με μεγάλες ελληνικές φαρμακευτικές, προκειμένου να αναθέσει την αντιπροσώπευση ομαδοποιημένων γενοσήμων σκευασμάτων της σε αντίστοιχες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους αντίστοιχους ιατρικούς τομείς και διαθέτουν έτοιμη τη δυνατότητα διάθεσης των συγκεκριμένων προϊόντων της στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη που έχουν ήδη βρεθεί σε προχωρημένες συζητήσεις με τους εκπροσώπους της Sandoz για ανάληψη μέρους του χαρτοφυλακίου της, οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν καταθέσει προτάσεις, ώστε να μην χρειαστεί να αποχωρήσει η ελβετική φαρμακευτική από τη χώρα μας.

Αντίθετα, με την αποφόρτιση από συγκεκριμένα σκευάσματα, θα μπορέσει να συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στη χώρα, δεδομένου ότι οι συνθήκες ευνοούν την κυκλοφορία γενοσήμων και την ανάπτυξή τους στην εγχώρια αγορά.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις και το τελικό αποτέλεσμα μένει να φανεί.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη