Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας χώρος για τη στέγαση οροθετικών, χρηστών ναρκωτικών και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων το μεσημέρι της Πέμπτης η αντιδήμαρχος Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος το οποίο υλοποιούν ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας "Θετική Φωνή", η PRAKSIS και το Κέντρο Ζωής, με την χρηματοδότηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα αφορά την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση στρεβλών αντιλήψεων και τοποθετήσεων για τον HIV/ AIDS στο δημόσιο πολιτικό λόγο, το λόγο και την πρακτική των υπηρεσιών και τα ΜΜΕ.

Η κ. Στρατηγάκη εμφανίσθηκε διατεθειμένη να ανοίξει δημόσιος διάλογος για την αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), ο οποίος περιλαμβάνει ρήτρα διάκρισης κατά των οροθετικών αστέγων.

Ο διευθυντής της "Θετικής Φωνής" Γιάννος Λιβανός σημείωσε ότι το πρόγραμμα "θα προσφέρει ιδιαίτερη προστιθέμενη κοινωνική αξία".

Είμαστε δυνάμεις – είπε – οι οποίες συνεργαζόμαστε για να προασπίσουμε τα δικαιώματα των οροθετικών.

Ο διευθυντής του Κέντρου Ζωής Νίκος Στεργίου τόνισε ότι “επιχειρούμε να φέρουμε τη γνώση μπροστά από τον φόβο".

"Οι άνθρωποι με HIV δεν είναι 'γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια', όπως ισχυρίσθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, με αφορμή τη διαπόμπευση ασθενούς στη Μυτιλήνη".

Αυτό ανέφερε η υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων της PRAKSIS Μαριανέλα Κλώκα, σημειώνοντας ότι η συμπεριφορά διαμορφώνεται και κοστίζει πολύ να την αλλάξει κανείς εκ των υστέρων.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα