Κλιμακώνει την αντίδρασή του στις κινητοποιήσεις των ιδιωτών παρόχων η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Κοντός (φωτό) θα εισηγηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης τη διακοπή συμβάσεων με συγκεκριμένες κλινικές που πραγματοποιούν επίσχεση παροχής υπηρεσιών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ φέρεται να έχει συγκεντρώσει στοιχεία από τα οποία προκύπτουν αντισυμβατικές συμπεριφορές από την πλευρά των διοικούντων τις εν λόγω μαιευτικές και γενικές κλινικές.

Με τον τρόπο αυτό, θα σταλεί ένα μήνυμα ότι ο Οργανισμός δεν ανέχεται τη στάση των ιδιωτών παρόχων, οι οποίοι πραγματοποιούν επισχέσεις παροχής υπηρεσιών, διεκδικώντας εξόφληση οφειλόμενων.

Επίσχεση ξεκινούν από την Τετάρτη οι συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές, ενώ από τη Δευτέρα πραγματοποιούν επίσχεση τα διαγνωστικά κέντρα, τα εργαστήρια, οι κλινικοί και οι εργαστηριακοί γιατροί.

Από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους πολίτες να ενημερώνονται για το ποιοι πάροχοι βρίσκονται σε κινητοποίηση, προκειμένου να μην επιβαρύνονται το κόστος της νοσηλείας ή της εξέτασης.

Πόροι

Ο κ. Κοντός έχει ανακοινώσει ότι εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι 250 εκατομμυρίων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η άμεση καταβολή των οφειλόμενων.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι η διακοπή παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ παραβιάζει ουσιώδεις όρους των συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τους παρόχους

Εκτιμά, δε, ότι συνιστά μονομερή παραβίασή τους, η οποία θέτει εκτός του δικτύου των συμβεβλημένων παρόχων, όσους την εφαρμόσουν.

Επιβεβαίωση

Το δημοσίευμα του Iatronet επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τα εξής:

"Πριν προχωρήσουν οι Ιδιωτικές κλινικές σε επίσχεση εργασίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υπουργού Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντού.

Σε αυτή την συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014.Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.

Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011.

Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.

Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν.

Με βάση τα ανωτέρω η επίσχεση εργασίας των Ιδιωτικών Κλινικών δεν έχει κανένα λόγο να υλοποιηθεί.

Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι όλες οι κλινικές που θα γνωστοποιούν επίσχεση στον Οργανισμό, θα εισάγεται και θα συζητείται στο Διοικητικό Συμβούλιο η διακοπή τηςσύμβασης τους.

Καλούμε όλους να διακόψουν την επίσχεση εργασίας και να επανέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεχίσουμε τον διάλογο για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου".

 Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη