Σε παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν σε λύση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει με το σύνολο των παρόχων του ΕΟΠΥΥ, προχωρεί το υπουργείο Υγείας.

Μπροστά στις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, ειδικά στον ευαίσθητο αυτό τομέα, ο οποίος αφορά 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Οι ενέργειες φαίνεται πως έχουν αποτέλεσμα, καθώς ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), προχώρησε ήδη σε αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ.

Σε συνάντηση που είχε το προεδρείο του με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, δόθηκαν ρητές διαβεβαιώσεις σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλομένων για τον μήνα Απρίλιο και των ληξιπρόθεσμων χρεών (εκτός ΙΚΑ), έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014.

Με αυτό το δεδομένο, ο ΣΕΚ αποφάσισε την αναστολή της επίσχεσης παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τη λήξη της ανωτέρω προθεσμίας.

Όπως ανακοίνωσε, η απόφαση αυτή αποτελεί μια κίνηση καλής πίστης, η οποία βασίζεται στην ελπίδα ότι αυτή τη φορά θα τηρηθούν τουλάχιστον τα συμφωνηθέντα από την πλευρά της πολιτείας.

Εργαστηριακοί

Το υπουργείο Υγείας προχωρεί άμεσα και στην έκδοση της απόφασης για το “πλαφόν” ανά πάροχο, η οποία ήδη αποστέλλεται στους εργαστηριακούς – κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

Σχετικές διαβεβαιώσεις έδωσε την Τετάρτη ο κ. Βορίδης στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλη Βλασταράκο και το προεδρείο της Ένωσης κλινικοεργαστηριακών γιατρών (ΠΕΕΒΙ).

Ο κ. Βλασταράκος χαιρετίζει την απόφαση, αλλά απαιτεί από τον υπουργό την εφαρμογή όλων, όσα περιλαμβάνονται στις υπουργικές αποφάσεις της 18ης Αυγούστου (ΦΕΚ 2243Β και ζητεί να αρθούν οι αδικίες, ιδιαίτερα για τους νέους ιατρούς.

Γιατροί

Σε επίσχεση βρίσκονται έως και την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Η Ένωσή τους (ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ) ζητεί εξόφληση των οφειλόμενων από το 2010 και αναμένεται κάποια κίνηση από το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να σταματήσει τις κινητοποιήσεις.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο