Το υπουργείο Υγείας προετοιμαζόταν να επαναφέρει το παλαιό ωράριο στα φαρμακεία, αλλά το πρόλαβαν οι εκλογές.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης σε εκδήλωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με θέμα "Φάρμακο και Υγεία, η μετάβαση από τις περικοπές στις παροχές”.

Σύμφωνα με την κ. Παπακώστα, η πολιτική ηγεσία διαπίστωσε ότι, στην πράξη, η απελευθέρωση απορύθμιζε αντί να ρυθμίζει το ωράριο, ανατρέποντας τις εφημερίες.

“Εάν δεν είχαν μεσολαβήσει οι εκλογές, θα ρυθμιζόταν με βάση την πρόταση του ΠΦΣ”, σημείωσε η υφυπουργός Υγείας.

Σημειώνεται ότι η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου προκαλεί προβλήματα στους Φαρμακευτικούς Συλλόγους στο να ορίζουν τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Το μέτρο είχε εφαρμοστεί το 2012, με σκοπό να εμφανιστεί η τότε κυβέρνηση ότι ανοίγει το επάγγελμα του φαρμακοποιού, όπως ζητούσε η τρόικα.

Αντίδραση

Η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι η ΝΔ είχε αντιδράσει τότε, ψηφίζοντας “παρών” στο σχετικό νομοσχέδιο του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.

Οι παριστάμενοι στην εκδήλωση φαρμακοποιοί αντέδρασαν στις αναφορές της υφυπουργού, λέγοντας, μάλιστα, ότι στα τέλη του 2014 ο κ. Βορίδης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να συζητήσει το θέμα, καθώς επρόκειτο για εφαρμογή μνημονιακών νόμων...

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση