Διορθώσεις στο τελευταίο δελτίο τιμών φαρμάκων που περιελάμβανε περί τα 720 νέα προϊόντα, αναρτήθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υγείας και με αναδρομική ισχύ από 30 Δεκεμβρίου 2014.

Οι διορθώσεις αφορούσαν λάθη κωδικών σε δύο περιπτώσεις, ενώ αφαιρέθηκε ένα φάρμακο και προστέθηκαν δύο ακόμη, που είχαν ξεχαστεί...

Βέβαια, καθώς πρόκειται για νέα προϊόντα, για τη συνταγογράφησή τους εκκρεμμεί η κατηγοριοποίησή τους από την Επιτροπή Λίστας, η οποία συνεδριάζει επί διήμερο.

Η Επιτροπή με τις συνεδριάσεις της, κατηγοριοποιεί τα νέα φάρμακα σε συνταγογραφούμενα και μη, σε αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ ή όχι, και με τις αποφάσεις της θα εμπλουτίσει ανάλογα τις ήδη υπάρχουσες λίστες: θετική (αποζημιούμενα από τον ΕΟΠΥΥ φάρμακα), αρνητική (συνταγογραφούμενα μη αποζημιούμενα) και ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενα.

Μετά την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων της επιτροπής λίστας, θα ακολουθήσει η εξαγωγή τιμών αποζημίωσης από την ΗΔΙΚΑ, ώστε τα νέα αυτά φάρμακα να είναι διαθέσιμα στους ασθενείς.

Όμως, όπως όλα δείχνουν, οι παραπάνω επεξεργασίες θα χρειαστούν αρκετές ημέρες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να έχουν πρόσβαση στα νέα αυτά φάρμακα, μαζί με νέα κυβέρνηση...

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση