Σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού αντιμετωπίζει η παιδιατρική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Λάρισας.

Οι ελάχιστοι γιατροί που έχουν απομείνει, καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (ΙΣΛ) συνεχάρη τους εναπομείναντες γιατρούς, οι οποίοι “...υπερβάλλοντες εαυτούς και καταβάλλοντες συνεχείς προσπάθειες, συμβάλουν στην ομαλοποίηση της λειτουργίας της κλινικής, παρέχοντας υψηλού επιπέδου επιστημονικές υπηρεσίες κατά την αντιμετώπιση των παιδιατρικών περιστατικών της ευρύτερης περιοχής...”.

Ο Σύλλογος καλεί την πολιτεία να συνδράμει άμεσα και με κάθε μέσο σε αυτήν την προσπάθεια, με τις προσλήψεις του ανάλογου αριθμητικά και εξειδικευμένου ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού.

Ζητεί, παράλληλα, να γίνει προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, ώστε να λειτουργήσει άρτια η κλινική, καθώς και η μονάδα αυξημένης φροντίδας και εντατικής θεραπείας, μέσα σε θεσμοθετημένα πλαίσια.

Το προεδρείο του ΙΣΛ καλεί τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) να αντιμετωπίσουν άμεσα τις δυσλειτουργίες που αφορούν τη διεύθυνση της κλινικής και να επαναλειτουργήσουν άμεσα τα εξωτερικά της ιατρεία.

Απουσία

Ζητεί, επίσης, να διερευνηθεί η αδικαιολόγητη απουσία από το κλινικό έργο πανεπιστημιακού γιατρού και η παραδειγματική τιμωρία του, καθόσον η συγκεκριμένη απουσία έδωσε τη χαριστική βολή στη διατάραξη των συναδελφικών σχέσεων διεύθυνσης και ιατρικού προσωπικού.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna