Σοβαρές αιχμές κατά της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, με την οποία καταδικάστηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή, αφήνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο Δημήτρης Βαρνάβας καλεί τα μέλη του δικαστηρίου να υποβληθούν σε οφθαλμολογική εξέταση και να αντιπαραβάλουν την απόφασή τους με εκείνη που ελήφθη πρόσφατα κατά δύο ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Πρόκειται για την υπόθεση με τον θάνατο της 16χρονης Στέλλας, το Πάσχα του 2011.

Με σχόλιό του, ο πρόεδρος του ΟΕΝΓΕ επικαλείται δήλωση της εισαγγελέως του Ειδικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η δίκη Παπακωνσταντίνου “...ευτέλισε τον ελληνικό λαό και κόστισε σε αυτόν πολλά εκατομμύρια ευρώ”...

Εντέλει – τονίζει – οι δικαστές έβγαλαν “λάδι” τον άνθρωπο που - σύμφωνα με την αποδοχή του δικαστηρίου - έβαλε το χέρι του και παραποίησε στοιχεία της λίστας Λαγκάρντ και η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε από μερίδα του τύπου ως “απόφαση - ντροπή”.

Μάλιστα, κατά τη γνώμη πέντε μελών του Δικαστηρίου, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της έδρας, ο κατηγορούμενος έπρεπε να αθωωθεί για τη νόθευση εγγράφου λόγω αμφιβολιών!

Ειδικευόμενοι

Ο κ. Βαρνάβας παραθέτει τα στοιχεία από τη δίκη Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να τα αντιπαραβάλει – όπως αναφέρει - με τα αντίστοιχα της δίκης των δύο ειδικευόμενων γιατρών στο Ρέθυμνο.

Για τους συγκεκριμένους γιατρούς – σημειώνει – το δικαστήριο επέδειξε πρωτοφανή αγριότητα, μη αποδεχόμενο ούτε καν την προσμέτρηση της αμφιβολίας υπέρ των κατηγορουμένων:

“Μήπως η εγχώρια δικαιοσύνη θα έπρεπε να παραπεμφθεί επειγόντως σε οφθαλμίατρο για διακρίβωση της οπτικής της οξύτητας;”, αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"
Κερδίζει την πατέντα για το εμβόλιο Covid η Moderna
Πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά για την ένταξη 700 γιατρών στα ΚΕΠΑ