O Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, ανακοίνωσε τη λειτουργία του Πρότυπου Κέντρου Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (Athens Heart Center).

Διευθυντής του πρότυπου αυτού κέντρου είναι ο κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης (Ομότιμος και Επίτιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Professor of Medicine Emory University, Atlanta, USA, Professor of Cardiovascular Medicine, Yale University, USA) πρωτοπόρος παγκοσμίως στην επεμβατική καρδιολογία και από τους πιο διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της καρδιολογίας. Θα πλαισιώνεται από την κορυφαία ομάδα συνεργατών του, η οποία διαθέτει πλούσια κλινική εμπειρία και υψηλό επιστημονικό κύρος.

Το Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών είναι μία πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη καρδιολογική κλινική με κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό που ανά πάσα στιγμή θα είναι στη διάθεση των ασθενών, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε οξύ ή χρόνιο καρδιολογικό περιστατικό όλο το 24ωρο. Επιπλέον, προηγμένα συστήματα τηλεμετρίας θα αξιοποιούνται για την άρτια παρακολούθηση των ασθενών.

Το Athens Heart Center διαθέτει Καρδιολογική Κλινική, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας και Βηματοδότησης, Μονάδες Μυοκαρδιοπαθειών, Υπέρτασης, Στεφανιαίας Νόσου, Παχυσαρκίας και Παθολογικών Νοσημάτων, καθώς και Εργαστήρια Ηχοκαρδιολογίας και Κόπωσης ελέγχου Αρρυθμιών και Πίεσης.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για το νέο αυτό Κέντρο και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που υποδεχόμαστε στην οικογένεια του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών τον διακεκριμένο καθηγητή Καρδιολογίας κ. Στεφανάδη και την υψηλού επιπέδου ομάδα συνεργατών του. Η λειτουργία του Athens Heart Center επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά την τήρηση της δέσμευσής μας για πρωτοπορία και διαρκή εμπλουτισμό των υπηρεσιών που παρέχει ο Όμιλός μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Το Athens Heart Center του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και η επιστημονική του ομάδα υπό τον καθηγητή κ. Στεφανάδη διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών (Φιλαδελφέως και Κεφαλαρίου 1, Πλατεία Κεφαλαρίου) και τελεί υπό την αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Ερευνητικού Ινστιτούτου για τη μακροζωία και την πρόληψη των ασθενειών του γήρατος.

Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση, θα παρουσιαστούν, από διακεκριμένους ειδικούς επιστήμονες του χώρου, όλες οι νέες εξελίξεις στον τομέα της καρδιαγγειακής ιατρικής που αφορούν την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν όλες οι νέες καινοτομίες και εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα που αφορούν αυτό το πεδίο της ιατρικής.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]