Μόνον έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας.

Γιατροί και εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανυγειονομική απεργίας, διεκδικώντας αυξημένη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσλήψεις και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) συνεδρίασε την Παρασκευή και αποφάσισε τη συμμετοχή στην απεργία.

Η ΟΕΝΓΕ αναγνωρίζει τις θετικές ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας, όπως η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την περίθαλψη των ανασφάλιστων, η συντόμευση διορισμού επικουρικών γιατρών και η ρύθμιση για την έγκαιρη πληρωμή των εφημεριών και υπερωριών του υγειονομικού προσωπικού.

Η ανακοίνωση των 4.500 διορισμών κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο Υγείας – σημειώνει – διαμορφώνει ένα νέο περιβάλλον για διεκδίκηση ενός ποιοτικού συστήματος Υγείας.

Δεν αντιμετωπίζουν, ωστόσο, άμεσα το οξύτατο πρόβλημα της οικονομικής ασφυξίας των νοσοκομείων, την τραγική υποστελέχωση, τη σωματική και ψυχολογική εξουθένωση των εργαζομένων και τη διατήρηση των μνημονιακών διοικήσεων.

Οι γιατροί ζητούν αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατ΄ ελάχιστον από τα 1,4 δισ. ευρώ στα 2 δισ., για να δοθεί λύση στα προβλήματα έλλειψης υλικών και φαρμάκων, να εξομαλυνθεί η λειτουργία τους.

ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην απεργία και στην πανελλαδική συγκέντρωση, στις 12.30 το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

Διεκδικεί δωρεάν δημόσια Υγεία και Πρόνοια, με καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, εξόφληση δεδουλευμένων, νυχτερινών – αργιών και ανάκτηση εισοδηματικών απωλειών.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;
Πόσα παιδιά εισάγονται σε νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή