Προτεραιότητα στο να μη χαθούν κονδύλια από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ), θα δώσει η προσωρινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή ο υπηρεσιακός υπουργός Αθανάσιος Δημόπουλος, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή (φωτό).

Ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε, επίσης, πως έχει λάβει εντολή από την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου να εφαρμοστούν οι προϋποθέσεις που έχει αναλάβει η Βουλή σε πρόσφατες ψηφοφορίες:

“Η πολιτική της Υγείας πρέπει να είναι διαχρονική”, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στο μέλλον πρέπει να προχωρήσουμε σε μια στρατηγική η οποία δεν θα μεταβάλλεται πολύ εύκολα.

Επανέλαβε, δε, τη φράση του προκατόχου του Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία “στόχος όσων εμπλεκόμαστε σε αυτές τις διαδικασίες πρέπει να είναι ο άρρωστος συνάνθρωπος, η ανακούφισή του και η στήριξη ενός συστήματος Υγείας, το οποίο θα έχει τις προϋποθέσεις να σταθεί στα πόδια του τα επόμενα χρόνια”.

Ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εξελίξεις που θα διαμορφωθούν το επόμενο εικοσαήμερο, θα δικαιώσουν την προσπάθεια για ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, προσβάσιμο από όλους χωρίς διακρίσεις.

Ανέδειξε την πρωτοβάθμια φροντίδα, λέγοντας ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής που έχει να κάνει με την πρόληψη:

“Πιστεύω ότι ο άνθρωπος ο οποίος με διαδέχεται, έχει πλήρη γνώση των αναγκών αυτού του χώρου, γνώση και επιστημονική αλλά και εμπειριών”, είπε ο κ. Κουρουμπλής.

Αξιοπιστία

Ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι η αντικατάσταση της πολιτικής ηγεσίας γίνεται με μια επιλογή που έχει πολύ μεγάλη θεσμική αξιοπιστία:

“Υπό αυτή την έννοια είμαστε σίγουροι ότι στο ενδιάμεσο αυτό μεταβατικό διάστημα, η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του συστήματος και οι χειρισμοί που θα γίνουν θα είναι οι ενδεδειγμένοι”.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν
ΕΟΠΥΥ: Ξεκίνησε η αποστολή φαρμάκων υψηλού κόστους κατ΄οίκον - Η διαδικασία