‘’Έως τον Ιούνιο του 2016 δεσμεύτηκε ο όμιλος Εuromedica ότι θα αποπληρώσει το σύνολο των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους του ιατρικού ομίλου."

Αυτό τουλάχιστον ειπώθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην τριμερή συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων και Συναφών Χώρων της Αθήνας -συμμετείχαν και κάποιοι εργαζόμενοι από το Σωματείο της Βορείου Ελλάδος- μέλος της διοίκησης του ιατρικού ομίλου, καθώς και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης.

Σύμφωνα λοιπόν με την πληροφόρηση που έχουμε, η πλευρά της Euromedica δεσμεύτηκε ότι μέχρι 15 Νοεμβρίου θα καταβάλει στους εργαζόμενους το μισθό του Οκτωβρίου και σταδιακά θα αποπληρώνει τα δεδουλευμένα των προηγούμενων μηνών. Σημειώνεται ότι συνολικά στον όμιλο απασχολούνται περί τα 2.700 άτομα.

Μία εξίσου σημαντική δέσμευση που πήρε η διοίκηση του ομίλου -διά μέσου του Αντιπροσώπου της- είναι ότι οι τρέχοντες μισθοί θα καταβάλλονται μέσα στις πέντε πρώτες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα.

Το σημαντικό, όπως μας τόνισε εργαζόμενος που συμμετέχει στη διοίκηση του Σωματείου, είναι ότι στην τελευταία τριμερή συνάντηση ο εκπρόσωπος της διοίκησης μίλησε για το σύνολο των εργαζομένων του ομίλου, ενώ μέχρι και πριν λίγο καιρό τους ξεχώριζε ανά επιχειρηματική μονάδα.

Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια πηγή- εργαζόμενο- ενώ η διοίκηση δεσμεύτηκε στην τριμερή συνάντηση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις- ιδίως αυτών που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας- τελικά τρεις ημέρες μετά (την Δευτέρα δηλαδή) τελικά την παραβίασε, καθώς έγιναν κάποιες απολύσεις στη μονάδα Εuromedica στην Λάρισα.

Εξαιτίας αυτής της εξέλιξης το Σωματείο προτίθεται να ζητήσει την συνδρομή του Υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να ανακληθούν και να μην υπάρχουν ανάλογες κινήσεις από την πλευρά του ομίλου.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Σημαντική εξέλιξη στο σχεδιασμό κλινικών μελετών για το πολλαπλούν μυέλωμα
Η επένδυση της GSK Ελλάδος στην κλινική έρευνα
H CoViD παραμένει πιο επικίνδυνη από τη γρίπη (μελέτη)