Δεύτερη σύσκεψη για το θέμα του φαρμάκου (η πρώτη τον περασμένο μήνα) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Υγείας και Βιομηχανίας και οι συντονιστές των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η έναρξη οργανωμένου διαλόγου με τους φορείς του κλάδου, με σκοπό την ενίσχυση των προοπτικών της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε η εκπόνηση συνολικής μελέτης για τις προκλήσεις και τις δυνατότητες του κλάδου.

Έρευνα

Σκοπός είναι να αναβαθμιστεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, η οποία θα επενδύσει περαιτέρω στην έρευνα και ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Από το μέγαρο Μαξίμου σημειώνεται ότι η προέκυψαν κοινά συμπεράσματα, τα οποία ενισχύουν τη θέση της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση