Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διεκδικούν οι πολίτες του Ναυπλίου την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου της πόλης.

Πλήθος κόσμου έσπευσε τη Δευτέρα έξω από το νοσοκομείο της πόλης σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η δημοτική αρχή, με αίτημα τη στελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος με το αναγκαίο προσωπικό.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα, στη συγκέντρωση παρέστησαν ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι τρεις βουλευτές Αργολίδας, ο μητροπολίτης Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχη, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων του Ναυπλίου, ακόμα και οι μαθητές των σχολείων.

Στις ομιλίες τους τόνισαν όλοι την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου, για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία του και κάλεσαν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να πάρει το μήνυμα της συγκέντρωσης και να βοηθήσει, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν το νοσοκομείο και έχουν απορυθμίσει την λειτουργία του.

Ο μητροπολίτης Νεκτάριος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι δεν μπορεί να φανταστεί η πρωτεύουσα του νομού και μια πόλη - όπως το Ναύπλιο - με μεγάλη επισκεψιμότητα να μην έχει το νοσοκομείο της.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος τόνισε ότι η συγκέντρωση είναι η αρχή των κινητοποιήσεων.

Επιστολή

Τα μείζονα προβλήματα του νοσοκομείου είχαν επισημάνει από το περασμένο καλοκαίρι οι γιατροί.

Σε επιστολή που είχαν στείλει τότε στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, ανέφεραν ότι το νοσοκομείο, σε μέρες γενικής εφημερίας, δεν στελεχώνεται με όλες τις προβλεπόμενες πρώτης γραμμής ειδικότητες.

Στην θερινή περίοδο αιχμής έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο, ορθοπαιδικό, ΩΡΛ και οφθαλμίατρο.

Ένα επείγον περιστατικό μπορεί να διεκπεραιωθεί μακράν του συμβάντος, μέσω της λογικής διακομιδών.

Διοικητικοί

Το νοσοκομείο έχει ξεμείνει από διοικητικούς υπαλλήλους και δεν υπάρχει ένας άνθρωπος να κατευθύνει στοιχειωδώς τους τουρίστες.

Δεν λειτουργεί έστω και στοιχειωδώς το γραφείο προμηθειών, απαραίτητο για βασικά αναλώσιμα χειρουργικά υλικά;

Δεν γίνονται ενέργειες να αντικατασταθούν τα φθαρμένα από την εδώ και 16 χρόνια χρήση ενδοσκόπια και μένει όλος ο νομός χωρίς ενδοσκοπήσεις.

Δεν έχουν γίνει ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στον νομό Αργολίδας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"