Σε αντιπαράθεση βρίσκονται πρώην γιατροί του ΕΟΠΥΥ και η διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Δυτικής Ελλάδας.

Με έγγραφό του, το οποίο παρατίθεται ολόκληρο πιο κάτω, ο διοικητής της ΥΠΕ ζητεί από τους εν λόγω γιατρούς να του καταθέσουν έως τις 4 Δεκεμβρίου βεβαίωση διακοπής λειτουργίας του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Σημειώνεται ότι 1.100 γιατροί σε όλη τη χώρα είχαν προσφύγει δικαστικά το 2014, όταν τους είχε ζητηθεί να επιλέξουν μεταξύ του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και του ιδιωτικού τους ιατρείου.

Κατόρθωσαν να εκδοθούν υπέρ τους ασφαλιστικά μέτρα, σύμφωνα με τα οποία είχαν δικαίωμα να διατηρούν παράλληλα με το ΠΕΔΥ και ιδιωτικό ιατρείο και σε αντίθετη περίπτωση, η πολιτεία θα πρέπει να τους αποζημιώνει ημερησίως με 300 ευρώ.

Για ευθεία παραβίαση των δικαστικών αποφάσεων κάνει λόγο η Ομοσπονδία υγειονομικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ).

Ποινή

Η εκτελεστική της γραμματεία συνεδρίασε την Πέμπτη για το θέμα και διαπίστωσε ότι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ που υπογράφει το ανωτέρω έγγραφο παραβιάζει ευθέως τις αποφάσεις των ασφαλιστικών μέτρων που προστατεύουν τους γιατρούς και απειλούν ποινή 300 ευρώ για κάθε γιατρό και κάθε μέρα παράβασής τους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, παρά ταύτα και ενώ είναι υποχρεωμένος να αποδέχεται την εργασία των ιατρών χωρίς διακοπή του ελευθερίου επαγγέλματός τους, όπως διέταξε το δικαστήριο, εκείνος απειλεί ότι θα περάσει τους εργαζόμενους από πειθαρχικό γιατί άσκησαν το δικαίωμά τους να προσφύγουν στα δικαστήρια!

“Εάν το κράτος φέρεται έτσι στους εργαζόμενους - και μάλιστα σε εκείνους που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια – τότε, ποιο είναι το εργασιακό μέλλον στη χώρα μας;”, αναρωτιέται το προεδρείο της ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ.

Δικαιώματα

Το θέμα – σημειώνει – ξεπερνά ήδη κατά πολύ το χώρο της Υγείας και γίνεται ευρύτερο, αφορώντας πλέον τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη χώρα μας.

Καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας ,καθώς και τον αρμόδιο για τις εργασιακές σχέσεις υπουργό Εργασίας, να λάβουν αμέσως θέση.

Η Ομοσπονδία επιφυλάσσεται για κάθε νομική ενέργεια που θα περιφρουρήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΚΑΤ
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό