Επεισόδιο μεταξύ στελεχών και ασφάλειας του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και συμβούλου του υπουργού Υγείας, σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatronet, το περιστατικό συνέβη όταν ο υποδιοικητής του ΕΚΕΠΥ προσπάθησε να βγει από τον χώρο στάθμευσης του Κέντρου.

Το parking βρίσκεται έξω από το κτίριο του ΕΚΕΠΥ, στη λεωφόρο Κηφισίας. Έχει, δε, νόμιμη άδεια από τον δήμο Αμαρουσίου, καθώς πρόκειται για κέντρο επιχειρήσεων που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Η εν λόγω σύμβουλος, έκλεισε με το αυτοκίνητό της (φωτό) την έξοδο - είσοδο του ΕΚΕΠΥ.

Παρά τις παρατηρήσεις του υποδιοικητή του ΕΚΕΠΥ Μιχάλη Θηραίου και του προσωπικού ασφαλείας του κτιρίου, κλείδωσε επιδεικτικά το όχημά της, αφήνοντας ανοικτά τα alarm και κατευθύνθηκε σε γειτονικό κατάστημα.

Όπως αναφέρουν πηγές από το ΕΚΕΠΥ, η αλλαγή βάρδιας των ιατρών του Κέντρου γίνεται στις 3 το μεσημέρι. Δημιουργήθηκε, έτσι, ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα. Εγκλωβίστηκαν υπηρεσιακά και αυτοκίνητα ιατρών και του λοιπού προσωπικού.

Κλήθηκε η άμεση δράση, άνδρες της οποίας βεβαίωσαν την παράβαση και αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος.

Απειλές

Έπειτα από δύο ώρες, εμφανίστηκε η σύμβουλος του υπουργού, η οποία απείλησε το προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου.

Κάλεσε έναν κύριο, ο οποίος επικαλέστηκε ότι είναι στέλεχος της ΕΥΠ και απαίτησε να μπουν στον διαβαθμισμένο χώρο του ΕΚΕΠΥ. Απείλησε, δε, με μηνύσεις το προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου.

Τελικά, δεν τους επιτράπηκε η είσοδος και αποχώρησαν, απειλώντας συνεχώς το προσωπικό ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για το περιστατικό θα ενημερωθεί και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Δ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε