Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται πλέον η σύγκλειση περιπλεγμένου περιεδρικού συριγγίου με τη χρήση της νέας πολλά υποσχόμενης μεθόδου laser FiLaC στο Ιατρικό Ψυχικού από το Γενικό Χειρουργό, Δρ. Περικλή Χρυσοχέρη.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή, εντελώς αναίμακτη μέθοδο που σημειώνει πολύ καλά αποτελέσματα, με μικρά ποσοστά υποτροπής σε σύγκριση με τις κλασικές μεθόδους σύγκλεισης περιεδρικών συριγγίων, χωρίς πόνο και χωρίς παραβίαση-τραυματισμό των σφιγκτήρων του πρωκτού.

Το περιεδρικό συρίγγιο μπορεί να εμφανιστεί σε περιπτώσεις μη έγκαιρης και σωστής αντιμετώπισης αλλά και σε περιπτώσεις χρόνιας δημιουργίας αποστημάτων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εκροή πύου, κνησμό και ερεθισμό.

Ο Δρ. Περικλής Χρυσοχέρης δήλωσε: «Οι μέχρι τώρα θεραπείες ήταν χειρουργικές και τραυματικές. Με τη χρήση laser επιτυγχάνεται η φωτοθερμική αποδόμηση και ταυτόχρονα η σύγκλειση των τοιχωμάτων του συριγγίου, χωρίς τραυματισμό του σφιγκτήρα του πρωκτού και χωρίς κίνδυνο δημιουργείας ακράτειας. Ο ασθενής πάει σπίτι του την ίδια μέρα και δεν έχει την ταλαιπωρία των μετεγχειρητικών αλλαγών διότι δεν υπάρχει ανοικτό τραύμα μετά την επέμβαση. Επιπλέον πάντα υπάρχει η δυνατότητα επανάληψης τις θεραπείας χωρίς κινδύνους επιπλοκών ή αυξημένης νοσηρότητας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ