Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Όλοι οι φορείς του χώρου της Υγείας συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κάλεσε τα μέλη του να μετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΕΝΓΕ έχει προκρίνει τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό.

Θα συνεχίσει, από κοινού με τους υπόλοιπους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, τον αγώνα για την απόσυρση του σχεδίου νόμου που κατέθεσε προς συζήτηση η κυβέρνηση και την έναρξη διαλόγου για ένα δίκαιο, αναλογικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, βασισμένο στην αλληλεγγύη των γενεών.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους γιατρούς να λάβουν μέρος στις πορείες και τα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν σε όλη τη χώρα.

ΠΕΔΥ

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ – ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΟΕΠΥΥ – ΠΕΔΥ).

Καλεί όλους τους γιατρούς του ΠΕΔΥ να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

ΠΟΕΔΗΝ

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχει στην απεργία, εκτιμώντας πως η κυβέρνηση τσακίζει ό,τι απέμεινε από τα δύο πρώτα μνημόνια σε ασφαλιστικά, εργασιακά, κοινωνικά και μισθολογικά δικαιώματα.

Διεκδικεί εμπόδιση της εκκολαπτόμενης τερατογένεσης μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο πλαίσιο της αξιολόγησης που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση.

Ζητεί, επίσης, ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, δωρεάν Υγείας και Πρόνοια.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας και θα κατευθυνθούν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση
Ιουλία Τσέτη στο iatronet.gr: Αυτό είναι το όραμά μου για τον ΣΕΒ
Απάντηση Γεωργιάδη στις αιτιάσεις για την κάλυψη του Conference Cup από το νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"