Στην πρόσληψη 31 ειδικών επιστημόνων σε διάφορους τομείς, προχωρεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι σύνδεσμοι με τις σχετικές προκηρύξεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας, με προθεσμία έως τις 14 Απριλίου για τις 15 θέσεις και έως τις 24 Απριλίου για τις υπόλοιπες 16 θέσεις.

Οι τέσσερις θέσεις αφορούν στελέχωση υπηρεσιών στην Ευρώπη, οι 12 στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΥ και οι υπόλοιπες άλλες περιοχές του κόσμου.

Ο Οργανισμός ζητεί ειδικούς επιστήμονες και τεχνικούς σε διάφορα θέματα, όπως στους εμβολιασμούς και στην επικοινωνία, στα μη μεταδιδόμενα νοσήματα, στις παιδιατρικές παθήσεις, ενώ ορισμένες από τις θέσεις αφορούν διοικητικούς, ερευνητές και οικονομολόγους.

Οι κύριες δραστηριότητες του ΠΟΥ είναι η διεύθυνση και ο συντονισμός της Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο, στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Οι ειδικοί του Οργανισμού ασχολούνται με τα συστήματα Υγείας, προωθούν τις στρατηγικές Υγείας σε τομείς, όπως τα μεταδιδόμενα και μη νοσήματα, ενώ αναλαμβάνουν την εκπαίδευση του προσωπικού και την επιτήρηση των νοσημάτων.

Μεταρρύθμιση

Ο ΠΟΥ συνεργάζεται και με την Ελλάδα, στο πλαίσιο του σχεδίου “Υγεία εν Δράσει” για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας, με προϋπολογισμό ο οποίος άγγιξε τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Για να καταρτιστεί το σχέδιο δράσης το υπουργείο Υγείας συνεργάστηκε και ενισχύθηκε σε τεχνογνωσία από τον ΠΟΥ και το γερμανικό δημόσιο ως domain leader για θέματα Υγείας, μέσω της εταιρείας Deutsche Gessellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Ο ευρωπαϊκός τομέας του ΠΟΥ καλύπτει 53 χώρες, παρέχοντας τεχνογνωσία σε θέματα Δημόσιας Υγείας. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Κοπεγχάγη, ενώ διαθέτει παραρτήματα σε 29 ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΗΜ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA ενέκρινε το πρώτο kit αυτοσυλλογής για εξέταση του ιού HPV
Τι συμβαίνει στο σώμα μας αν κόψουμε τους υδατάνθρακες
Ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε άγρια πτηνά στη Νέα Υόρκη