Ούτε τα στοιχειώδη δεν έχουν πολλά δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να τα αγοράζουν πληρώνοντας από την τσέπη τους!

Όπως προκύπτει από έγγραφο του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Γουμένισσας (παρατίθεται πιο κάτω), με ημερομηνία 14 Απριλίου 2016, το προσωπικό αναγκάστηκε να αγοράσει γάζες και λευκοπλάστ έπειτα από έρανο:

“Λόγω έλλειψης υδρόφιλης γάζας και λευκοπλάστ, ο διευθυντής της Χ/Κ (σ.σ. Χειρουργικής Κλινικής) κ. Καπουτζής Νικόλαος συγκέντρωσε χρηματικό ποσό από τς νοσηλεύτριες και τους γιατρούς της Χ/Κ για την αγορά των προαναφερθέντων ειδών για να καλυφθούν οι ανάγκες της κλινικής, του χειρουργείου και του ιατρείου”.

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζει και το “Δρομοκαΐτειο”. Λόγω της υποχρηματοδότησης του νοσοκομείου, παρατηρείται έλλειψη υγειονομικού υλικού, αλλά και βασικών ειδών καθαρισμού, όπως απορρυπαντικά και σακούλες απορριμάτων.

Όπως αναφέρει το σωματείο των εργαζομένων, σε πολλές περιπτώσεις τα υλικά καθαριότητας τα αγοράζουν με δικά τους χρήματα οι εργαζόμενοι.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση στο «Δρομοκαΐτειο», παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πέρα των πέντε μηνών.

Οι ατομικές συμβάσεις έργου στην καθαριότητα δεν προβλέπουν τη χορήγηση αναρρωτικών και κανονικών αδειών.

Συγκέντρωση

Την Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε στάση εργασίας (7 έως 10 το πρωί) και συγκέντρωση έξω από το υπουργείου Υγείας.

Διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την επανασύσταση των οργανικών θέσεων για τις ειδικότητες φύλαξης – σίτισης – καθαριότητας και μονιμοποίησή τους και προμήθεια απαραίτητου υγειονομικού υλικού και υλικών καθαριότητας.

ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές αυτοφροντίδας που θα κάνουν τη διαφορά
Κ. Νταλούκας: Καθησυχαστικός για τα κρούσματα λοίμωξης από παρβοϊό
Παιδιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Πρώτες εκσκαφές, κινήσεις για στελέχωση