Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση με την επιλογή 100 γιατρών για μονάδες εντατικής θεραπείας μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Με έγγραφο που απέστειλε τη Μεγάλη Τετάρτη και δημοσιοποίησε μέσω...facebook, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ζητεί τις παραιτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου.

Σημειώνεται πως η υπόθεση βρίσκεται στην επικαιρότητα επί αρκετές μέρες, με τον κ. Πολάκη να εμφανίζεται να έχει παρέμβει στη διαδικασία επιλογής των γιατρών.

Με το έγγραφο, το οποίο παρατίθεται πιο κάτω, ο κ. Πολάκης εγκαλεί τα μέλη του συμβουλίου ότι παρέλειψαν να προβούν στις ενδεδειγμένες από τον νόμο ενέργειες για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και του συμφέροντος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατηγορεί τη διοίκηση του Κέντρου ότι διατηρεί στη θέση του τον γενικό διευθυντή Θεόδωρο Παπαδημητρίου, παρά το γεγονός ότι έχει αμετακλήτως παραπεμφθεί για τις κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις της απάτης από κοινού και κατά μόνας.

Εγκαλεί, επίσης, το συμβούλιο για την ανοχή και άρνηση συνεργασίας των υπηρεσιών του ΚΕΕΛΠΝΟ στη διενέργεια ελέγχου από το σώμα επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και συγκεκριμένα την παράλειψη χορήγησης στοιχείων για τον έλεγχο του Κέντρου τη διαχειριστική περίοδο 2012 – 2014.

Τους καταλογίζει, τέλος, αδυναμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και σωρεία παρατυπιών στη διαδικασία επιλογής 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών για μονάδες εντατικής θεραπείας.

Γιαννόπουλος

"Δεν προτιθέμεθα να παραιτηθούμε, ο κ. Πολάκης ας βρει άλλη διαδικασία", σχολίασε τη Μεγάλη Πέμπτη ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θανάσης Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνει πως οι λόγοι που επικαλείται ο αναπληρωτής υπουργός είναι αβάσιμοι, κάνοντας λόγο για πρόβλημα νομιμότητας με την απόφαση για τις προσλήψεις στις ΜΕΘ.

Τονίζει, δε, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι το υπουργείο Υγείας έπρεπε να αναρτήσει τον προσωρινό πίνακα των προσλήψεων και πως παρανόμως ο κ. Πολάκης πήρε τους φακέλους των υποψηφίων.

ΔΗΜ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας